WeWork'un eski CEO'su Adam Neumann, araç paylaşım girişimi GoTo Global'e yatırım yaptı

10 Milyon dolar yatırım ile GoTo Global'in yüzde 33 hissesini alan Neumann, girişimin yönetim kurulunda da yerini aldı. 
WeWork'un eski CEO'su Adam Neumann, araç paylaşım girişimi GoTo Global'e yatırım yaptı

WeWork'un kurucu ortağı ve CEO'su Adam Neumann, WeWork'ün iflasın eşiğine gelmesiyle CEO'luk görevinden alınmıştı. Bu dönemde mali ve itibari olarak skandallara imza atan Neumann, girişimcilik ekosisteminin bir parçası olmaktan henüz vazgeçmiş değil. 

Adam Nuemann, aile şirketi 166 2nd Financial Services üzerinden İsrail ve Malta'da şehir içi ulaşımda araç paylaşımına odaklanan GoTo Global'e yatırım yaptı. 10 milyon dolarlık yatırım karşılığında girişimin yüzde 33 hissesini alan Neumann, böylece girişimin yönetim kurulunda da yerini aldı. 

GoTo Glaobal Adam Neumann'ın SoftBank Group'a dava açtıktan sonra yaptığı ilk yatırım oldu.  WeWork'un yatırımcısı SoftBank'in Neumann'ın görevden alınmasında etkin rol oynadığını hatırlatım. Nisan başında SoftBank Group, Covid-19 şartları ve şirketin beklenen şartları sağlamaması gerekçesiyle;  3 milyar dolarlık hisse alım teklifini geri çekmişti. Buna karşılık Neumann, Mayıs ayında sözleşme ihlali ve güvene dayalı sorumluluğun ihlali iddiasıyla şirkete dava açtı. 

GoTo Global'in yanı sıra Neumann'ın 166 2nd Financial Services üzerinden, EquityBee, Moon Active ve Peach Street dahil olmak üzere Kanada, İsrail, Birleşik Krallık ve ABD'deki toplam 15 girişime yatırım yaptığını belirtelim. 

GoTo Global Yatırımı

GoTo Global, gerçekleşen B serisi yatırım turunda toplamda 19 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna Adam Neumann'ın yanı sıra girişimin hissedarlarından Shagrir Group Vehicle Services da katılım gösterdi. 

2008 yılında kurulan araç paylaşım girişimi GoTo Global; kullanıcılara otomobilden küçük motosikletlere, bisikletten scootera kadar geniş bir skalada seçenekler sunuyor. 3 milyon dolar tohum yatırımı alan girişim, Shagrir Group Vehicle Services'dan de 9 milyon dolar yatırım almıştı. 

Ülkemizde de Moov by Garenta ile gördüğümüz üzere Covid-19 ile birlikle kullanıcılar, toplu taşıma yerine paylaşımlı araç uygulamalarını tercih etmeye başladı. GoTo Global CEO Gil Laser'ın açıklamasına göre bu durum; GoTo Global'in kullanıcı tabanının yüzde 12 büyümesini sağladı. 

Şu anda İsrail ve Malta da faaliyet gösteren GoTo Global, bu yeni yatırımla birlikte Avrupa'ya açılmayı planlıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.