Apple'ın uygulama içi ödeme hizmetine alternatif geliştiren Paddle'ın değerlemesi 1.4 milyar dolara ulaştı

SaaS şirketleri için ödeme altyapısı hizmetleri sunan Paddle, KKR'ın liderliği üstlendiği Seri D turda 200 milyon dolar yatırım aldı.
Apple'ın uygulama içi ödeme hizmetine alternatif geliştiren Paddle'ın değerlemesi 1.4 milyar dolara ulaştı

SaaS şirketleri için ödeme altyapısı hizmetleri sunan Paddle, KKR'ın liderliği üstlendiği Seri D turda 200 milyon dolar yatırım aldı. Tura 83North, Notion Capital, FTV Capital, Kindred Capital ve Silicon Valley Bank de katıldı. Seri D tur sonrasında Paddle'ın değerlemesi 1.4 milyar dolara ulaştı.

2012 yılında Londra'da, Christian Owens ve Harrison Rose tarafından kurulan Paddle, ödeme, abonelik yönetimi, vergi ve uyumluluk, faturalandırma, dolandırıcılık koruması ve daha fazlası dahil olmak üzere SaaS yazılımının tüm faturalandırma süreçleriyle ilgileniyor. Paddle bugün 200 pazarda 3 binden fazla şirkete hizmet veriyor ve bu şirketlere, SaaS ürünlerini bu bölgelerde, özellikle bir B2B modelinde kurmaları ve satmaları için bir platform sağlıyor. 

Şirketin CEO'su ve kurucu ortağı Christian Owens, pandemi nedeniyle daha fazla işletmenin ve tüketicinin dijital araçları günlük olarak kullanmak zorunda kaldığını ve bilhassa pandemiden sonra sürekli olarak büyüdüklerini söylüyor. Owens, artan talebin, birçok yazılım şirketinin adımlarını bulmak için hızlı bir şekilde ölçeklenmesi gerektiği anlamına geldiğini; birçoğunun da yeni araçlar sağlamak için sıfırdan yaratıldığını belirtiyor. Bunun aynı zamanda bu şirketlerin uluslararası alanda neredeyse anında satış yapabilmeleri gerektiği anlamına geldiğini de sözlerine ekliyor. 

Paddle'ı tüm dünyanın tanımasına neden olan özelliği ise Apple'ın uygulama içi ödemesine alternatif olarak hayata geçirdiği ödeme çözümü olmuştu. Bu yöntemin Apple dışı ilk alternatiflerden biri olduğunu söylemekte fayda var, ancak söz konusu özellik hala yayına alınmadı. Yeni ödeme yöntemi ile Paddle 10 doların altındaki işlemler için yüzde 10 ve 10 doların üzerindeki işlemler için sadece yüzde 5 komisyon almayı planlıyor. Apple'ın yüzde 30'luk komisyonunu düşündüğümüzde de bu oranlar oldukça makul kalıyor. 

Christian Owens, şimdiden 2 milyar dolarlık uygulama mağazası hacmini temsil eden ve özelliği denemeye hazır 2 bin geliştiriciden kayıt aldıklarını belirtiyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.