Instagram bu hafta NFT desteğini test etmeye başlıyor

Instagram CEO'su Adam Mosseri tarafından yapılan açıklamaya göre Meta çatısı altındaki Instagram, bu hafta NFT desteğini test etmeye başlıyor.
Instagram bu hafta NFT desteğini test etmeye başlıyor

Instagram CEO'su Adam Mosseri tarafından yapılan açıklamaya göre Meta çatısı altındaki Instagram, bu hafta NFT desteğini test etmeye başlıyor. Bu konu hakkında uzun süredir çeşitli haberler yapılıyordu, bugün söz konusu gelişme Meta tarafından doğrulandı. Şirket, başlangıçta yalnızca belirli bir grup içerik oluşturucunun koleksiyonlarını platformda paylaşmasına izin verileceğini ekledi.

Instagram'ın bu hamlesi, Meta'nın platform için NFT desteğini test ettiğini bildiren haberlerden sadece birkaç ay sonra geldi. Instagram CEO'su Adam Mosseri geçen yıl da şirketin aktif olarak bu alan üzerinde araştırmalar yaptığını söylemişti. Mosseri tarafından yapılan yeni açıklamaya göre Instagram'da herhangi bir NFT alım-satımı sırasında ücret alınmayacak. 

Paylaşılan bilgilere göre sosyal medya devi, Ethereum, Polygon, Solana ve Flow'dan NFT'leri platformuna entegre etmeyi planlıyor. Instagram ayrıca MetaMask ve TrustWallet dahil olmak üzere kripto cüzdanları için destek ekleyecek. Instagram'ın kullanıcı sayısı düşünüldüğü zaman yaptığı bu hamle oldukça mantıklı, zira OpenSea ve Lookrare gibi NFT pazar yerleri karşısında Instagram, 1 milyardan fazla kullanıcı sayısı ile bu alanda öne çıkabilir. Tabii bu noktada, Instagram'ın başlı başına NFT odaklı bir platform olmadığını da göz önünde bulundurmak gerek. 

Geçtiğimiz aylarda Instagram ve Facebook ekiplerinin, kullanıcıların NFTlerini sosyal medya profillerinde göstermelerini sağlayan bir teknoloji üzerinde çalıştığını; ayrıca şirketin, kullanıcıların NFT koleksiyon tokenlarını da mint edebilmesini sağlayacağını sizlere aktarmıştık.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.