Facebook ve Instagram profil fotoğrafına NFT yerleştirme üzerine çalışıyor

Instagram ve Facebook ekipleri, kullanıcıların NFTlerini sosyal medya profillerinde göstermelerini sağlayan bir teknoloji üzerinde çalışıyor. Ayrıca şirket, kullanıcıların NFT koleksiyon tokenlarını da mint edebilmesini sağlayacak. 
Facebook ve Instagram profil fotoğrafına NFT yerleştirme üzerine çalışıyor

Twitter'ın NFT profil resmi özelliği yayına almasının akabinde Meta da NFT dünyasına adım atıyor. Hatırlarsanız 2021'in Ağustos ayında  F2 (Facebook Financial) direktörü David Marcus'un NFT'lerle ilişkili ürün ve özellikler geliştirmeye hazırlandıklarını duyurduğunu sizlere aktarmıştık. O dönemde Marcus, Facebook'un NFT odaklı ürün planları hakkında konuşmak için henüz erken olduğunu ancak geliştirici ekibin bu fikir üzerinde çalışmaya başladığını dile getirmişti. 

Kaynaklara göre, Instagram ve Facebook ekipleri, kullanıcıların NFTlerini sosyal medya profillerinde göstermelerini sağlayan bir teknoloji üzerinde çalışıyor. Ayrıca şirket, kullanıcıların NFT koleksiyon tokenlarını da mint edebilmesini sağlayacak. 

Şu an için ilk aşamalarında olan çalışma, şirketin NFT pazarından pay almasını sağlayacak. Meta aynı zamanda sanatçıların yayınlayacağı dijital sanat eserlerinden gelir elde etmesini sağlayacak. 

Şimdiye kadar Twitter'da profil resimlerini değiştirerek, aldığı eserleri sergileyen kullanıcılar, bu akımı Instagram ve Facebook'a taşıyabilir. 

Sadece David Marcus değil Adam Mosseri de NFT üzerinde çalışacaklarının sinyalini vermişti. Mosseri, Aralık ayında NFT'leri aktif olarak araştırdığını dile getirmişti. Bu bağlamda Instagram'ın sessiz sedasız bir şekilde NFT sergileme özelliğini test etmeye başladığını söyleyelim. 

Özellikle 2022 yılında video içeriklere ve içerik üreticilere odaklanmayı hedefleyen Instagram ise platformundaki sanatçılara yeni bir gelir modeli sunabilir.

Kullanıcıların kripto cüzdanlarına bağlanan Twitter'dan farklı olarak Meta uygulama ailesinin kendi cüzdanı Novi'yi kullanacağını söyleyebiliriz. İlerleyen süreçte Meta, bu NFT sergileme ve mintleme özelliklerini kendi Metaverse'ü Horizon Worlds ile birleştirerek sanal gerçeklik ortamını web3 ve oyunlaştırma ile birleştirebilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.