Mobil uygulama trendlerinde mobil e-ticaret, hisse yatırımı ve kripto uygulamaları yükselişte

Mobil e-ticaret 2021'de yıllık bazda yüzde 12 yükseldi. Kripto uygulamalarının oturum uzunluğu, 2021'de 15 dakikanın üzerine çıkarak en uzun ortalama oturum uzunluğuna sahip oldu.
Mobil uygulama trendlerinde mobil e-ticaret, hisse yatırımı ve kripto uygulamaları yükselişte

Yapılan araştırmalara göre, mobil uygulamalardaki büyüme, 2021'de küresel olarak hızlanmaya devam ediyor. Endüstrinin son bir yıl içinde yaşadığı değişim ve pandemi kaynaklı sarsıntıların ardından uygulama ekosistemindeki kurulum ve oturumlar endüstri genelinde artış gösteriyor. Hatta Adjust'ın 2 binden fazla en iyi uygulamanın veri setini baz alan Mobil Uygulama Trendleri raporu, bizlere fintech, e-ticaret ve oyun sektörlerindeki uygulama içi ciro şimdiye kadarki en yüksek aylarını 2021 yılında yaşadığını gösteriyor. 

Oyun kategorisindeki uygulamalar için ATT onay oranı yüzde 30'a ulaştı

Türkiye'deki kullanıcıların yüzde 40'ının Apple ATT kapsamında izlenmeyi onayladığını sizlere aktarmıştık. Aslında ATT onaylarına dair ilk tahminler, kullanıcıların yüzde 5'inin takibe onay vereceği yönündeydi. Ancak veriler gösteriyor ki Mayıs 2021'de yüzde 16 olan bu rakam, şu anda yüzde 25 civarında seyrediyor. Oyun kategorisindeki uygulamalar için onay oranı yüzde 30'a ulaştı. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.