Türkiye'deki kullanıcıların yüzde 40'ı Apple ATT kapsamında izlenmeyi onayladı

ATT'nin uygulamaya konulmasından ve yaygın bir şekilde benimsenmesinden bu yana geçen bir yılda, uygulamaların yüzde 80'i ATT istemini uyguladı. iOS pazarlama bütçeleri de başlangıçtaki düşüşün ardından 2021'in ikinci yarısında yüzde 65 arttı.
Türkiye'deki kullanıcıların yüzde 40'ı Apple ATT kapsamında izlenmeyi onayladı

Apple'ın "Gizlilik Etiketleri" özelliğini uygulama mağazalarında kullanıma sunduğunu sizlere aktarmıştık. Bu özellik ile birlikte kullanıcılar, herhangi bir Apple cihazına indireceğiniz uygulamanın hangi verileri topladığını uygulamayı indirmeden detaylı bir şekilde görme imkanına sahip oldu.

App Store'daki gizlilik güncellemeleri, geliştiricilerin App Store'u eleştirmesine yol açarken,  Apple ve Facebook tartışmasının fitilini ateşlemişti. Tüm bu süreçte bu değişiklikleri destekleyen Snap ise  Apple'ın gizlilik politikaları nedeniyle gelir kaybı yaşadığını dile getirdi. Peki Apple'ın App Tracking Transparency (Uygulama İzleme Şeffaflığı - ATT) çerçevesinin uygulamaya konulmasından bir yıl sonra, ülkemizde ve globalde mobil pazarlama karnesi ne durumda? Mobil pazarlama ölçümü, bütçesi ve tüketici harcaması geliri üzerinde yarattığı etkiye birlikte bakalım. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.