Çocuk odağında bisiklet abonelik hizmeti sunan Bike Club, 16,75 milyon sterlin yatırım aldı

Londra merkezli şirketin araç ağı 40 bin yeni veya yenilenmiş bisiklet ve scooter'dan oluşuyor. Bike Club, 0-14 yaş grubunda yer alan çocuklara odaklanıyor.
Çocuk odağında bisiklet abonelik hizmeti sunan Bike Club, 16,75 milyon sterlin yatırım aldı

Çocuk odağında bisiklet abonelik hizmeti sunan Bike Club, 16,75 milyon sterlin yatırım aldı. 16,75 milyon sterlin yatırıma Circularity Capital liderlik etti. Yatırım turuna Codex Capital de katıldı. Şirketin şimdiye kadar aldığı yatırım miktarı 30,6 milyon sterlin... Bike Club, yeni yatırımı Avrupa çapında genişlemek için kullanacak.  

Bike Club, 2016 yılında James Symes ve Alexandra Rico-Lloyd tarafından kuruldu. Londra merkezli şirketin araç ağı 40 bin yeni veya yenilenmiş bisiklet ve scooter'dan oluşuyor. Bike Club, 0-14 yaş grubunda yer alan çocuklara odaklanıyor. Şirket, bu yılın sonuna kadar 5,8 milyon sterlin gelir elde etmeyi planlıyor. Önümüzdeki dönemde ise Almanya ve Fransa'ya açılmayı planlıyor. Şirket, araçları doğrudan evlere teslim ediyor. Aboneler; Frog, Forme, Strider, Woom, Puky, Squish ve Isla gibi bisiklet modellerini kiralamak için seçebiliyor.

Kurucu ortaklardan James Symes, "Özellikle gelişmiş Batı Avrupa Ülkelerinde bisiklet günlük yaşamın en önemli öğeleri arasında yer alıyor. İngiltere'de yılda 900 bin çocuk bisikleti satılıyor. Bildiğiniz gibi çocuklar hızlı büyüyor. Anne babaların bir çocuğa 12 yaşına gelene kadar çocuklarına düzgün bisiklet sürebilmeleri için sekiz farklı bisiklet alması gerekiyor" diyerek şirketinin önemine dikkat çekiyor.

Bisiklet kullanımı dünyayı etkileyen Covid-19 salgını sürecinde daha da fazlalaştı. Bu alana yapılan yatırımlar elektrikli bisiklet tarafına yoğunlaşıyor. 2021'in Mart ayında Lime, yeni elektrikli bisiklet modelini tanıtmak, faaliyet gösterdiği şehir sayısını ikiye katlamak ve elektrikli bisiklet ağını büyütmek için 50 milyon dolar yatırım yapacağını söylemişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.