Güzellik sektörüne odaklanan online alışveriş ve içerik platformu Flavus.com, 6.5 milyon TL ek yatırım aldı

Flavus.com, 2020'nin son çeyreğinde melek yatırımcılar Mehmet Çoban ve Ahmet Kara'dan tohum yatırım almıştı. Flavus.com, şimdi de mevcut yatırımcıları Çoban ve Kara'dan 6.5 milyon TL yatırım aldı.
Güzellik sektörüne odaklanan online alışveriş ve içerik platformu Flavus.com, 6.5 milyon TL ek yatırım aldı

Güzellik alanında ürün ve hizmeti tek çatı altında buluşturan Flavus.com'dan daha önce sizlere detaylı olarak bahsetmiştik. Güzellik dikeyinde uzmanlaşan ve Kore kozmetik, dermo kozmetik ve ana akım tüm diğer kozmetik ürünlerini bir araya getiren dijital güzellik platformu Flavus.com, pek çok melek yatırımcıyla yaptığı yatırımcı görüşmelerinden sonra 2020'nin son çeyreğinde melek yatırımcılar Mehmet Çoban ve Ahmet Kara'dan tohum yatırım almıştı. Flavus.com, şimdi de mevcut yatırımcıları Çoban ve Kara'dan 6.5 milyon TL yatırım aldı.

Flavus.com, aldığı yatırımı tamamı dijital kanallardan olmak üzere yeni müşteri kazanımı, portföy kazanımı ile altyapı ve ekibi genişletmek için kullanacak. Platformda şu anda 300'den fazla marka ve 8 binden fazla ürün buluyor. Flavus.com, marka sayısını 500'e, ürün sayısını 10 binin üzerine çıkarmayı hedefliyor. App Store ve Google Play Store için uygulamalarını da yayına alan Flavus.com, aldığı yatırım ile mobil uygulamalarını müşteri trafiğinin önemli kısmını hizmet ediyor hale getirmek de istiyor.

Flavus.com, geçtiğimiz 18 ayda 3 milyonun üzerinde ziyaretçi sayısına ulaştı. Şirketin cirosu ve sipariş sayısı ise 2022'nin ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre 6 kat arttı.

Flavus.com'un kurucusu ve CEO'su Selçuk Köksal, Flavus.com olarak pek çok ilke imza attıklarını; hiçbir pazar yerinde mağaza açmadıklarını ve yüzde 100 müşteri memnuniyetine dayalı dikey-uzman platform olarak hizmet verdiklerini söyledi. Köksal, kurdukları Flavus Beauty Club YouTube kanalı ile tüketicilere bilgilendirici kısa içerikler yayınladıklarını ve bu kanalın 1 milyonu aşan izlenmeye ulaştığını söyledi. Yaptıkları yatırımlar sayesinde 81 ilin tamamından sipariş alan ve her 3 müşteriden 1'inin mutlaka yeniden sipariş verdiği bir platform konumuna geldiklerini dile getirdi.

Şirketin hala devam eden yatırımcı görüşmeleri de mevcut. Bunlardan biri yurt içinde yerleşik bir fon şirketi iken diğeri de Dubai merkezli bir aile şirketi. Flavus.com, ilerleyen dönemde yeni yatırım haberlerinin paylaşılacağını da belirtiyor.

Flavus.com tarafından Webrazzi kullanıcılarına özel indirim tanımlandığını da hatırlatalım. Bu kapsamda 300 TL ve üzeri alışverişlerinizde WEBRAZZI50 kodunu kullanarak 50 TL anında indirim alabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.