Volkswagen, elektrikli arazi aracı Scout'u piyasaya süreceğini açıkladı

Bu aracın tamamen elektrikli olacağı ve ABD tüketicisine uygun olarak tasarlanacağı belirtildi. Scout'un daha sonra Avrupa piyasasına gireceği söylendi.
Volkswagen, elektrikli arazi aracı Scout'u piyasaya süreceğini açıkladı

Petrolün hızlı tüketimi, içten yanmalı motorların gezegeni tehdit etmesi gibi nedenlerle elektrikli araç üretmeyi kendine misyon edinen otomobil üreticilerinden biri de Volkswagen... Almanya merkezli şirket bu kez Scout isimli elektrikli arazi aracını piyasaya süreceği haberiyle gündeme geldi.

Bu aracın tamamen elektrikli olacağı ve ABD tüketicisine uygun olarak tasarlanacağı belirtildi. Scout'un daha sonra Avrupa piyasasına gireceği söylendi. Bu hamleyle ABD'de elektrikli araç konusunda iddialı olan Ford, GM, Tesla ve Rivian karşısında varlığını güçlendireceği konuşuluyor. 2018 yılından beri şirketin gündemini meşgul eden projeye ilk etapta 100 milyon dolarlık yatırım yapılacak.

Hedef 1 milyon elektrikli araç üretmek

Volkswagen, 2025'e kadar yıllık 1 milyon elektrikli araç satmayı ve elektro-mobilite alanında küresel lider olmak için yola çıktı. Şirket, 2025 yılına kadar dünyanın en büyük elektrikli otomobil satıcısı olmayı hedefliyor. ABD'deki pazar payını ikiye katlamayı planlıyor. Marka, bu strateji doğrultusunda yaptığı çalışmalarla dikkat çekiyor. 

Buna paralel geçtiğimiz Nisan ayında Volkswagen'in Kuzey Amerika operasyonlarından sorumlu olan Scott Keogh şirketin Ford F-150 Lightning kamyonetine rakip olacak bir elektrikli kamyoneti piyasaya süreceğini söylemişti. Keogh, bu durumun Volkswagen'in elektrikli kamyonet pazarına girmesi adına büyük fırsat olduğunu belirtmişti.

Mart ayında ise VW, ID.Buzz modelini bu yılın sonlarına doğru Avrupa’da satışa sunmaya hazırlandığı açıklanmıştı. VW ID.Buzz'ın, iki yıl sonra ABD'de piyasasına gireceği belirtilmişti. Volkswagen'in yeni aracı, ID. Buzz ve ID. Buzz Cargo olarak iki farklı versiyon ile piyasaya çıkacağı söylenmişti. Aracın fiyatının ne kadar olacağı henüz açıklanmadı. Buzz ve ID. Buzz Cargo Avrupa çapında 81 kWh bir pil bataryaya sahip olacağı belirtilmişti. 201 beygir güç üretebileceği söylenen modelin menziliyle ilgili net bir bilgi verilmemişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.