Volkswagen merakla beklenen ID Buzz aracını tanıttı

Volkswagen, elektrikli otomobil olarak yeniden tasarlanan ID.Buzz modelini bu yılın sonlarına doğru Avrupa’da satışa sunmaya hazırlanıyor. Hedef iki yıl sonra ABD'de piyasasında yer almak.
Volkswagen merakla beklenen ID Buzz aracını tanıttı

Volkswagen'in (VW) elektrikli otonom vs ajandasını geçtiğimiz yıl size aktardık. VW, petrolün hızlı tüketimi, içten yanmalı motorların gezegeni tehdit etmesi gibi nedenlerle elektrikli araç üretmeyi kendine misyon edindi. 2025'e kadar yıllık 1 milyon elektrikli araç satmayı ve elektro-mobilite alanında küresel lider olmak için yola çıktı.

Beklenen oldu. VW, ID.Buzz modelini bu yılın sonlarına doğru Avrupa’da satışa sunmaya hazırlanıyor. VW ID.Buzz'ın, iki yıl sonra ABD'de piyasasına girmesi bekleniyor. Volkswagen'in yeni aracı, ID. Buzz ve ID. Buzz Cargo olarak iki farklı versiyon ile piyasaya çıkacak. Aracın fiyatının ne kadar olacağı henüz açıklanmadı. Buzz ve ID. Buzz Cargo Avrupa çapında 81 kWh bir pil bataryaya sahip olacağı belirtildi. 201 beygir güç üretebileceği söylenen modelin menziliyle ilgili net bir bilgi verilmedi.

VW, aracın sadece 30 dakika içinde yüzde 5'ten yüzde 80'e şarj olacağı söyledi. Araç, 5 kişilik bir oturma düzenine sahip. 6 koltuklu bir versiyona da ilerleyen dönemde piyasaya sürülecek. 

2017'den beri üzerinde çalışılıyor

Genel olarak VW, Avrupa’daki karbon emisyonlarını 2030 yılına kadar yüzde 40 oranında azaltmayı ve 2050 yılına kadar  iklim nötrlüğüne ulaşmayı umuyor. Buradan hareketle VW ilk kez 2016 Paris Otomobil Fuarı'nda görücüye çıkardığı elektrikli aracı I.D.'nin üretimine 2019 Kasım ayında başlayacağını duyurmuştu. VW'nin ilk tamamen elektrik ile çalışan otomobil olması yönü ile dikkat çekmişti. 

Geçen hafta da 2021 yılında 99 milyar dolar gelir elde eden Huawei'nin otonom sürüş teknolojileri bölümünü satın almak istediği iddiaları kamuoyunda yankı bulmuştu. Ama İki taraftan da bu konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.