Volkswagen, ABD'de elektrikli kamyonet piyasaya sürecek

Volkswagen'in Kuzey Amerika operasyonlarından sorumlu olan Scott Keogh, şirketin Ford'un F-15-Lightning ve Chevrolet'in Silverado EV'si ile rekabet edebilecek bir elektrikli kamyonet piyasaya süreceklerini söyledi.
Volkswagen, ABD'de elektrikli kamyonet piyasaya sürecek

Alman otomobil üreticisi Volkswagen, 2025'e kadar yıllık 1 milyon elektrikli araç satmayı ve elektro-mobilite alanında küresel lider olmak için yola çıktığını birkaç yıl önce açıkladı. Buna paralel olarak şirketin elektrikli otomobil stratejisiyle ilgili yeni bir gelişme meydana geldi.

Volkswagen'in Kuzey Amerika operasyonlarından sorumlu olan Scott Keogh, şirketin Ford'un F-15-Lightning ve Chevrolet'in Silverado EV'si ile rekabet edebilecek bir elektrikli kamyonet piyasaya süreceklerini söyledi. Keogh, bu durumun Volkswagen'in elektrikli kamyonet pazarına girmesi adına büyük fırsat olduğunu belirtti.

Geçen Mart ayında Volkswagen, Volkswagen merakla beklenen ID Buzz aracını tanıtmıştı. Volkswagen, elektrikli otomobil olarak yeniden tasarlanan ID.Buzz modelini bu yılın sonlarına doğru Avrupa’da satışa sunmaya hazırlandığı açıklanmış. Hatta iki yıl sonra otomobil üreticisinin ABD'de piyasasında yer almak gibi bir hedefi olduğu duyrulmuştu.

Volkswagen bundan altı yıl önce Paris Otomobil Fuarı'nda görücüye çıkarmıştı. Elektrikli aracı I.D.'nin üretimine 2019 Kasım ayında başlayacağını duyurmuştu. VW'nin ilk tamamen elektrik ile çalışan otomobil olması yönü ile dikkat çekmişti.

ABD pazarı, bu konuda oldukça hareketli. Ford, General Motors ve Ram gibi şirketler, sektörde adlarından söz ettiriyor. Mart ayı, Volkswagen gibi Ford için de hareketli geçmişti. Ford, elektrikli ve içten yanmalı araçlar için yeniden yapılanmaya gittiğini açıklamıştı

Amaçlarının bu alandaki zorluklara aynı zamanda fırsatlara doğru ve etkili odaklanmak olduğu belirtilmişti. Ayrıca şirketin faaliyet kar marjının 2026 yılına kadar yüzde 8'den yüzde 10'a çıkması hedeflendiği söylenmişti. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.