Onkoloji alanına odaklanan OncoHost, 35 milyon dolar yatırım aldı

Dror Yeger ve Yuval Shaked tarafından kurulan OncoHost, hastaların kan örneklerini analiz ederek kişiye en uygun kanser tedavi yöntemi öneriyor. 
Onkoloji alanına odaklanan OncoHost, 35 milyon dolar yatırım aldı

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre 2020 yılında 10 milyon kişi kanser hastalığından yaşam kaybetti. Dünya'da her 5 kişiden biri yaşamı boyunca bir kez kansere yakalandığı tespit edildi. 

Kanser vakalarında erken tanı koymak, kanserli hastaların yaşam süresini uzatmak ve kalitesini artırmak yaşamsal önem taşıyor. Ama pandemi dönemi bu hastaların düzenli tedavi ve takip edilmesi sekteye uğrattı. Bu noktada bu alana yoğunlaşan dijital sağlık platformları önem kazandı. 

Bugün edindiğimiz bilgilere göre kanser hastalıklarına odaklanan İsrail merkezli OncoHost, 35 milyon dolar yatırım aldı. C Serisi yatırım turu ALIVE Israel HealthTech tarafından yönetildi. Tura Leumi Partners, Menora Mivtachim, OurCrowd katıldı. 2017 yılında kurulan şirket, üç yatırım turunda toplam yatırımı 51 milyon dolar yatırım aldı. Yeni gelen yatırım Ar-Ge çalışmalarında kullanılacak. 

Bir biyoteknoloji şirketi olarak kendini konumlayan OncoHost, hastaların kan örneklerini analiz ederek kişiye en uygun tedavi yöntemini öneriyor. Girişim, iki doktor tarafından kuruldu. Dror Yeger ve Yuval Shaked'in amacı, kişileştirilmiş tedavi yöntemleriyle kanser tedavisinin başarısını artırmak. Bu da bir hasta üzerinde hangi tedavilerin daha etkin olabileceğini belirlemekten geçiyor. 

Geçen Aralık ayında Onkoloji alanına odaklanan sağlık girişimi Vinehealth, tohum turunda 5.5 milyon dolar yatırım aldığını yazmıştık. Tura şirketin önceki yatırımcılarından Playfair Capital ve Ascension katılmıştı. Tur, Talis Capital tarafından yönetilmişti. Şirket, yeni gelen yatırımı ürün gamını genişletmek, ekibi daha da güçlendirmek ve ABD'ye açılmak için kullanacağını açıklamıştı. Vinehealth'in kurucusu ve CEO'su Rayna Patel “Kanser tedavilerin hastaları nasıl etkilediğini anlamaya başlamamız bizim için  zorunlu bir işti" diyerek şirketi kurma motivasyonunun nereden geldiğini anlatmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.