İnternet yatırımlarıyla adından söz ettiren Gwyneth Paltrow'u nasıl bilirsiniz?

Gwyneth Paltrow, son iki yıl içinde yaptığı teknoloji yatırımlarıyla ses getiriyor. Ünlü oyuncu kripto para ve fem-tech yatırımlarıyla dikkat çekiyor.
İnternet yatırımlarıyla adından söz ettiren Gwyneth Paltrow'u nasıl bilirsiniz?

Flesh and Bone, Malice, Jefferson in Paris, Yedi, Emma... Bu filmlerin ortak özelliği nedir? Bu sorunun cevabı oldukça basit. Bunlar ABD'li oyuncu Gwyneth Paltrow'un adını dünyaya duyurduğu filmler... 49 yaşındaki ünlü oyuncunun adı bugünlerde başka sektörde de anılmaya ve yükselmeye başladı.

Paltrow, 2008 yılında “yaşam tarzı ve yayımcılık” şirketi Goop'u kurarak ilk kez girişimci kimliğiyle gündeme gelmişti. Bu hamle birçok kişiyi şaşırtmıştı. 2008 yılında kurulan şirket, özellikle pandemi dönemi ürettiği dijital içeriklerle dikkat çekmişti. Ancak Paltrow'un girişimcilik dünyasındaki asıl çıkışı son üç yıl içinde yaptığı teknoloji yatırımlarıyla oldu. Ünlü oyuncu, kripto para ve fem-tech yatırımlarıyla dikkat çekti. Gwyneth Paltrow, CBInsight'e göre şimdiye kadar 16 teknoloji girişimine yatırım yaptı. 

Yatırımcı kimliğiyle şaşırtan işlere imza atan Paltrow, geçen ay teknoloji dünyasında çok konuşulan iki yatırım haberiyle konuşuldu. Çünkü kripto ödemeleri altyapı sağlayıcısı MoonPay'e Justin Bieber, Chainsmokers, Drake, Eva Longoria, Jason Derulo, Kate Hudson, Bruce Willis, Paris Hilton ve Matthew McConaughey içinde bulunduğu kalabalık yatırım grubunun arasındaydı. Yatırım turunda 86,7 milyon dolar yatırım yapıldı. Bu yeni yatırım turu ile şirketin toplam yatırım miktarı 642 milyon dolara yükseldi. Ayrıca şirketin Kasım 2021'deki 555 milyon dolarlık yatırım turunda da yer almıştı.

Nisan ayında iki yatırım haberi

Nisan'ın ilk haftası menepoz dönemine giren kadınlara erken tanı ve tedavi imkanı sağlayan Evernow'a yatırım yaptı28,5 milyon dolarlık yatırım, Drew Barrymore ve Cameron Diaz da yer alıyor. Evernow, menopozu yumurtalıkların aktivitelerini kaybetmeleri sonucu adet döngüsünün kalıcı olarak kesilmesi olarak tanımlanıyor. 2019 yılında Alicia Jackson tarafından kurulan Evernow, menepoz dönemine giren kadınlara erken tanı ve tedavi imkanı sağlıyor.

Mart ayının ortasında tasarımcıları potansiyel müşterilerle buluşturan The Expert'e yatırım yaptı. 12 milyon dolarlık yatırımı Sweet Capital, Promus Ventures, Golden Ventures gibi şirketlerle birlikte yaptı. Bu yatırımla şirketin toplam yatırım miktarı 15 milyon dolara yükseldi. The Expert, 2021 yılında John Legend, Rashida Jones ve Cameron Diaz gibi isimlerle çalışan Jake Arnold tarafından kuruldu. 85 tasarımcıya ev sahipliği yapan platform, bir çeşit pazar yeri gibi çalışıyor. Paltrow, Nisan 2021'de şirketin 3 milyon dolarlık tohum yatırım turunda da vardı. 

Şubat ayında ise ünlü yıldız, ABD’nin 38 milyar dolarlık meşrubat endüstrisini alt üst eden yeni içecek markasına yaptığı yatırımla konuşuldu. Bitki bazlı soda Olipop'un 30 milyon dolarlık B serisi yatırım turuna katıldı. Monogram Capital Partners liderliğinde gerçekleşen turda Camila Cabello, Priyanka Chopra Jonas, Nick Jonas, Joe Jonas, Kevin Jonas, Mindy Kaling gibi isimler de vardı. 

Aralık 2021'de Gwyneth Paltrow, Bazı kesimler tarafından şaşırtıcı bir hamle yaptı. Bitcoin madenciliği için Terawulf madencilik şirketini de içeren bir yatırım turuna katıldı. Raporlara göre, Paltrow ve bir grup yatırımcıyla yaptığı yatırımın miktarı açıklanmadı. Paltrow, aslında 2017 yılından bu yana bu alanla ilgileniyor. Ünlü isim danışman olarak kripto para firması Abra’ya katıldığı biliniyor.

Aynı ay 39 yatırımcı isim ile birlikte çağrı merkezleri için yapay zeka destekli müşteri hizmetleri çözümleri sunan Forethought'un 65 milyon dolarlık yatırım turuna katıldı. ABD merkezli şirket, akıllı iş gücü platformu olarak kendini tanımlıyor.

Altı ay sonra yani Temmuz 2021'de reçetesiz ilaç olarak tanımlayabileceğimiz “tezgah üstü” üstü ilaç üreticisi Genexa'nın 60 milyon dolarlık yatırım turuna katıldı. Chris Pratt, Donald Glover ve Regina Hall gibi ünlü isimlerle Unilever Ventures, Verlinvest, North Castle Partners ve Point King Capital katıldı. 

Bir yıldan uzun bir sürenin ardından Paltrow, Eylül 2020'de yeni bir yatırım haberiyle adını duyurdu. Eski Uber çalışanı Ryan Fritsch ve Austin Watkins tarafından kurulan bitki bazlı tuvalet kağıdı markası Cloud Paper'ın 3 milyon dolarlık tohum yatırım turuna katıldı. Bambudan yapılan tuvalet kağıdı çevreye zarar vermeden üretiliyor. Şu anda şirket B2B satışı yapıyor; ancak son zamanlarda doğrudan tüketiciye hizmet vermeye de başladı.

2020'nin yaz ayları hareketliydi

Covid-19 salgının dünyayı sarstığı Ağustos 2020'de başka bir tohum yatırım turuna katıldı. Kozmetik markası Saie Beauty'e Unilever Ventures ile katıldığı turun yatırım miktarı açıklanmadı. 2019 yılında Laney Crowell tarafından kurulan şirket, sürdürülebilir kozmetik markası olarak ön plana çıkıyor. Paltrow'un kafa yorduğu konulardan biri sürdürülebilir kozmetik... Dolayısıyla bu yatırım, Paltrow tarafından oldukça önemsenen yatırımlar arasında yer alıyor.  

2020'nin Temmuz ayında akıl ve ruh sağlığı uygulaması Real'e yaptığı başka bir tohum yatırım haberiyle gündeme geldi. 2019 yılında hayata geçirilen uygulama; ilişkiler, kaygı, kariyer, stres ve depresyon kaynaklı ruhsal hastalıklara odaklanıyor. Columbia Üniversitesi'nde klinik psikoloji eğitimi alan 27 yaşındaki Ariela Safira tarafından kuruldu.

Gwenth Paltrow, 2019 yılında halka arz olan Uber'e yatırım yapan ünlü yıldızlar arasındaydı. İki sene önce hisse fiyatı 45 dolar olan şirkete yaptığı yatırımın miktarı açıklanmamıştı. O dönem ünlü şarkıcı Beyonce ve Oscar ödüllü oyuncu Leonardo DiCaprio da yatırım yapan isimler arasındaydı. 

Gwenth Paltrow'un yaptığı diğer yatırımların ne olduğu bilinmiyor. Yani bu konuda net bir açıklama yok. Ama başarılı oyuncu yaptığı yatırımlar ve ilgilendiği alanlar son dönemde yükselen kategoriler arasında yer alıyor. Bu yüzden ünlü oyuncunun adı Hollywood'dan ziyade internet ekosisteminde daha çok konuşulacak gibi görünüyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.