WhatsApp kullanıcıları, uygulamayı aynı anda birden fazla mobil cihazda kullanabilecek

Şirket, kullanıcıların WhatsApp uygulamasının indirilmiş olduğu cihazdaki QR kodu tarayarak uygulamaya yeni bir cihaz daha eklemesini sağlayacak.
WhatsApp kullanıcıları, uygulamayı aynı anda birden fazla mobil cihazda kullanabilecek

WhatsApp, kullanıcıların akıllı telefon ve tablet gibi birden fazla mobil cihazı aynı anda kullanabileceği bir özellik üzerine çalışıyor. Test sürecinde olan özellik, WhatsApp uygulamasının indirilmiş olduğu cihazdaki QR kodu tarayarak yeni bir cihaz daha eklemenizi sağlıyor. 

Şu an için söz konusu ekranda herhangi bir QR kod görünmüyor. Ancak özelliğin beta aşamasında olduğunda düşünürsek, ilerleyen dönemde QR kodun da özellik kapsamında yayına alınacağını söyleyebiliriz. 

Yeni bir cihaz ekleyerek, mesajlarınızı birden fazla cihazda kullanmanız mümkün oluyor. Ayrıca WhatsApp, eklediğiniz cihazda WhatsApp mesajlarına erişme konusunda da sizi bilgilendiriyor. 

Bu ekranlar uygulamanın Android versiyonlarında yer alıyor. Buradan hareketle özelliğin ikinci bir akıllı telefonda ya da tablette kullanılacacağını söyleyebiliriz. Özelliğin iOS cihazlarda ne zaman yayınlanacağı ise henüz bilinmiyor. 

Hatırlarsanız WhatsApp lideri Will Cathcart, verdiği bir röportajda insanların uzun süredir beklendiği iPad uygulamasını seve seve yayına alabileceklerini dile getirmişti

2021 yılının Kasım ayından bu yana bilindiği üzere WhatsApp, birden fazla cihazı destekleyen bir yapı üzerinde çalışıyor. Hatta WhatsApp yardım merkezinde çoklu cihaz beta programı hakkında detaylı bilgiler de yer alıyor. Bu sayede şimdiye kadar masaüstü cihazları ve laptopları destekleyen şirket, görünene o ki; yakında mobilde de benzer bir yaklaşım benimseyecek. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.