WhatsApp'ın başındaki isim Will Cathcart, iPad uygulamasına sıcak bakıyor

WhatsApp'ın başındaki isim Will Cathcart, verdiği bir röportajda insanların uzun süredir beklenen iPad uygulamasını seve seve yayına alabileceklerini dile getirdi. 
WhatsApp'ın başındaki isim Will Cathcart, iPad uygulamasına sıcak bakıyor

Geçtiğimiz aylarda neden bir iPad uygulaması yayınlamayacaklarını anlatan Instagram lideri Adam Mosseri'nin aksine, WhatsApp lideri Will Cathcart, verdiği bir röportajda insanların uzun süredir beklenen iPad uygulamasını seve seve yayına alabileceklerini dile getirdi. 

Cathcart, açıklamasında kullanıcıların uzun süreden beri iPad uygulaması beklediğinin farkında olduğunu da belirtti. Cathcart, röportajında çoklu cihaz programımının WhatsApp iPad uygulaması için ilk adımı oluşturduğunu ifade etti.

2021 yılının Kasım ayından bu yana bilindiği üzere WhatsApp, birden fazla cihazı destekleyen bir yapı üzerinde çalışıyor. Hatta WhatsApp yardım merkezinde çoklu cihaz beta programı hakkında detaylı bilgiler de yer alıyor. 

"Birden fazla cihazı desteklemek için çok çalışma yaptık." diyen Cathcart, bu sayede web ve masaüstü uygulamalarının birbirini destekleyebildiğini, telefon bağlantısını kaybetse dahi masaüstünden mesajların alınabildiğini açıkladı. Çoklu cihaz desteğinin tablet uygulaması için de önem arz ettiğini ifade eden Cathcart, "Altta yatan teknoloji burada" dedi. 

Kısacası, Cathcart iPad uygulaması yayınlamaya sıcak baksa da; uygulamanın yayınlanıp yayınlanmayacağı henüz belirsizliğini koruyor. Zira Cathcart'ın açıklaması çoklu cihaz teknolojisini öne çıkarmanın ötesine geçmiyor.

WhatsApp'ın sıkı rakiplerinden Telegram ise iPhone, iPad ve Apple Watch desteğiyle WhatsApp'tan rol çalmaya devam ediyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.