App Store'a liste dışı uygulama ekleme özelliği geldi

Liste dışı olarak App Store içinde yer alacak olan uygulamalar, halka açık olmayacak ve herhangi bir şekilde arama sonuçları içinde yer almayacak.
App Store'a liste dışı uygulama ekleme özelliği geldi

Apple'ın App Store geliştiricilerinin 2021 yılında 60 milyar dolar gelir elde ettiğini duyurduğunu geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık. Apple'ın uygulama mağazası olan App Store geliştirici dostu yeniliklerle karşımıza çıkmaya devam ediyor.

Apple tarafından aktarılan bilgilere göre geliştiriciler, App Store içinde listelenmemiş uygulamaları ekleyebilecek. Liste dışı olarak App Store içinde yer alacak olan uygulamalar, halka açık olmayacak ve herhangi bir şekilde arama sonuçları içinde yer almayacak.

Eklenen uygulamaların listeler veya kategoriler içinde yer almayacaklarını da belirtelim. App Store içine eklenen liste dışı uygulamalara kullanıcılara gönderilen direkt linkler aracılığı ile ulaşılabilir. Liste dışı uygulamalara ulaşmanın diğer yolları ise Apple Business Manager ve Apple School Manager.

Listelenmemiş uygulamaların App Store'a eklenmesine izin verilmesinin arkasındaki amaç ise belirli uygulamaların kısıtlı kitlelere App Store aracılığı ile ulaştırılabilmesi. Örnek vermek gerekirse bu özellik ile birlikte liste dışı uygulamaların özel bir etkinlikteki konuklar, şirket çalışanları veya araştırma çalışmasının katılımcıları gibi sınırlı kitlelere ulaştırılması hedefleniyor.

Liste dışı olarak uygulamasını App Store'a eklemek isteyen geliştiricilerin tek yapması gereken ise Apple Developer üzerinden konu ile ilgili başvuru yapmaları.

Hem yeni hem de daha önce App Store'a eklenmiş uygulamalar için başvuru yapılabileceğini de ekleyelim. Kısacası önceden normal bir şekilde App Store'a eklenen uygulamalar da mağaza içinde liste dışı olarak yer alabilecek. Dilerseniz uygulamanızın liste dışı olarak App Store'a eklenmesi için buradan başvuru gerçekleştirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.