Netflix, kendi özel içerik sitesi Tudum'un editör kadrosunun bir kısmını işten çıkardı

Netflix, sekiz yazarın işten çıkarıldığını söyledi. Şirket, bu işten çıkarmaların hem sözleşmeli çalışanları hem de tam zamanlı çalışanları etkilediğini açıkladı.
Netflix, kendi özel içerik sitesi Tudum'un editör kadrosunun bir kısmını işten çıkardı

Dünyanın en popüler dijital yayın platformlarından Netflix, 5 ay kadar önce dizileri, filmleri ve yapım aşamasındaki oyunlarıyla ilgili en son haberleri, özel bilgileri, yeni gelişmeleri, güncellemeleri ve daha fazlasını bir araya getirmek için Tudum adlı bir web sitesini yayına almıştı.

Şirket, şimdi de editör kadrosunun bir kısmını işten çıkardı. Konuyla ilgili çok fazla detay paylaşmasa da Tudum'un kapatılmayacağı açıklandı. Netflix, baş editör de dahil olmak üzere sekiz yazarın işten çıkarıldığını da söyledi. Netflix, bu işten çıkarmaların hem sözleşmeli çalışanları hem de tam zamanlı çalışanları etkilediğini belirtti. Fakat şirket, diğer departmanların işten çıkarmalardan etkilenip etkilenmediğine dair herhangi bir bilgi paylaşımında bulunmadı.

İsmini kullanıcıların Netflix'te play tuşuna bastıklarında duydukları sesten alan Tudum, Netflix yapımlarına dair özel içerikleri, incelemeleri, fragmanları ve çok daha fazlasını bünyesinden barındırıyor. Eğer bir Netflix kullanıcısıysanız platform size kişiselleştirilmiş içerikler de sunuyor. Neler izlediğinize göre ilginizi çekebilecek yazılar, haberler bir alanda size öneriliyor.

Netflix, son zamanda ülkemizde yaptığı zamlarla gündeme gelmişti. Platform ayrıca 2022'nin ilk çeyreğinde 200 bin abone kaybettiğini söylemiş ve yeni üyelik modelleri üzerinde çalışmaya başlamıştı. Netflix bu kapsamda reklam destekli abonelik modellerini test etmeye başladığını açıklamış; aynı zamanda farklı hanelerde aynı Netflix hesabını kullananlardan ek ücretler almaya başlayacağını belirtmişti.

Tüm bunların yanı sıra analistler, Netflix'in ilerleyen dönemde de kullanıcı kaybedeceğini öngörüyor. Üstelik bu kaybın 2 milyona ulaşması bekleniyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.