Netflix'te abonelik paylaşımının son demleri

Netflix, hane dışından kişilerle hesap paylaşımına girerlerse daha yüksek bir ücret talep eden testini genişleteceğini duyurdu. Şirket, bu çözümü yaklaşık bir yıl içinde ABD de dahil olmak üzere global pazarlarda uygulamayı planlıyor.
Netflix'te abonelik paylaşımının son demleri

Geçtiğimiz aylarda, Netflix'in aynı evde oturmadığı hale aynı profili kullananlardan ekstra ücretler almaya hazırlandığını; bunun için pilot bölgelerde yeni planlar oluşturduğunu sizlerle paylaşmıştık. Netflix geçtiğimiz yıl, hane dışındaki kişileri kendi hesapları için ödeme yapmaya yönlendirmek için kullanıcıların hesap kimlik bilgilerini girmelerini isteyen sınırlı bir test yapmıştı. Daha sonra bu testin sınırlarını genişletti. Platform, Şili, Kosta Rika ve Peru'da bu hizmet kapsamında kullanıcılardan daha fazla ücret alıyor.

Standart ve premium planlardaki üyeler, birlikte yaşamadıkları, kişiselleştirilmiş önerileri, oturum açma adı ve şifresi olan en fazla iki kişi için daha düşük bir fiyata alt hesaplar ekleyebiliyorlar. Bu fiyatlandırma Şili için 2.380 CLP, Kosta Rika için 2,99 dolar ve Peru için 7,9 PEN olarak açıklanıyor.

Şirket, şimdi ise üyeleri hane dışından kişilerle hesap paylaşımına girerlerse daha yüksek bir ücret talep eden testini genişleteceğini duyurdu. Netflix, bu çözümü yaklaşık bir yıl içinde ABD de dahil olmak üzere global pazarlarda uygulamayı planlıyor. Platform, Netflix hesabını kendi evleri dışındaki diğer kullanıcılarla paylaşan abonelerden ne kadar ekstra ücret alacağı konusunda dengeyi sağlamak istiyor, bu nedenle bu sürecin yaklaşık bir yıl sürebileceği belirtiliyor. 

Netflix daha önce bu çözümün GPS gibi konum tabanlı verilere dayanmadığını söylemişti. Bunun yerine, bir IP adresi, cihaz kimlikleri ve ev genelinde Netflix hesabında oturum açmış cihazlarla ilgili diğer bilgilerden yararlanıyor. Bu yöntem sayesinde Netflix, bir evin dışında kalıcı bir paylaşımın gerçekleştiğini belirleyebiliyor.

Tabii ki bizlerin en fazla merak ettiği konu da bu ücretlendirmenin ülkemizdeki yansımasının nasıl olacağı. Zira yapılan son zamlarla Netflix abonelik ücretleri bir hayli yükselmişti. Erken saatlerde Netflix'in daha uygun fiyatlı reklam destekli abonelik modelleri üzerinde çalıştığını da söylemiştik. Bu da şirketin reklamlardan yüksek gelirler elde edebileceği anlamına geliyor. Anlaşılan o ki Netflix, gelirlerini yükseltme konusunda elinden geleni ardına koymuyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.