YouTube, kısa video özelliği Shorts için reklamları test ediyor

Google, günde 30 milyar görüntülemeye ulaşan TikTok benzeri YouTube Shorts için reklamları test etmeye başladı.
YouTube, kısa video özelliği Shorts için reklamları test ediyor

Google'ın ana şirketi Alphabet, geçtiğimiz günlerde ilk çeyrek kazançlarını açıklarken şirketin çatısı altında yer alan YouTube'a dair açıklamalarda da bulunmuştu. Dün sizlere aktardığımız habere göre şirket, YouTube'un gelirleri bir önceki çeyreğe göre artsa bile beklentileri karşılamadığını söylemişti. Zira YouTube'un gelirlerinin 7,51 milyar dolar olması beklenirken bu sayı 6,87 milyar dolarda kalmıştı.

Google ve Alphabet CEO'su Sundar Pichai, platformun TikTok benzeri uygulaması olan YouTube Shorts'un geçen yıla göre dört kat daha fazla olmak üzere günde 30 milyar görüntülemeye ulaştığını söylemişti.

Açıklanan bilgilere göre şirket bu denli görüntülenme sayısına ulaşmış YouTube Shorts için şimdi reklamları da test etmeye başladı. Google'ın CBO'su (Chief Business Officer) Philipp Schindler, yatırımcılara yaptığı açıklamada, şirketin özellikle uygulama yükleme konusunda reklamları ve diğer promosyonları test etmeye başladığını söyledi. Alphabet CFO'su Ruth Porat ise Shorts için para kazanma özelliğini test ettiklerini ve erken reklamverenlerin geri bildirimlerinin ve sonuçların cesaret verici olduğunu söyledi. 

YouTube, geçtiğimiz yıl Shorts için 100 milyon dolarlık bir içerik oluşturucu fonunu yayına aldı. Şirket, bu hamlesiyle TikTok rakibi YouTube Shorts'u kullanacak içerik üreticilere gelecek yıl boyunca 100 milyon dolar ödeme yapacağını açıklamış ve bu sayede YouTube Shorts'taki içerik üretimini ve etkileşimi artırmayı planladığını belirtmişti.

YouTube ayrıca, ağustos ayında popüler videolar üreten yaratıcılara ayda 10 bin dolara kadar ödeme yapacağını duyurmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.