TikTok benzeri YouTube Shorts, günlük 30 milyar izlenmeye ulaştı

Sundar Pichai, yatırımcılarla yaptığı görüşmede, YouTube'un izleyici ve müşteri tabanının geliştiğini ve geleceğe yönelik olumlu bir tablo çizdiğini söyledi.
TikTok benzeri YouTube Shorts, günlük 30 milyar izlenmeye ulaştı

Google'ın ana şirketi Alphabet, ilk çeyrek kazançlarını açıkladı. Alphabet, son üç ayda 16,436 milyar dolar veya hisse başına 24,62 dolar kar elde ettiğini; hisse başına 25,76 dolarlık beklentiyi ise karşılamadıklarını söyledi. Şirket ayrıca, şu anda TikTok ile bir rekabet halinde olan YouTube için de beklentilerin karşılanmadığını açıkladı. YouTube'un gelirlerinin 7,51 milyar dolar olması beklenirken bu sayı 6,87 milyar dolarda kaldı. Ancak YouTube, bir önceki çeyrekte 6 milyar dolar gelir elde etmişti, yani platformun getirisi beklentilerin altında kalsa da hala bir önceki çeyreğe göre yüksek.

Bunun yanı sıra Google ve Alphabet CEO'su Sundar Pichai, en az 10 bin dolar gelir elde eden YouTube kanallarının sayısının yıldan yıla yüzde 40 arttığını bildirdi. Pichai ayrıca, platformun TikTok benzeri uygulaması olan YouTube Shorts'un geçen yıla göre dört kat daha fazla olmak üzere günde 30 milyar görüntülemeye ulaştığını söyledi. Ayrıca her ay, YouTube'u ziyaret eden 2 milyar kişi olduğunu da dile getirdi. Pichai, YouTube Shorts'ta reklamları test edeceklerini de belirtti.

Sundar Pichai, yatırımcılarla yaptığı görüşmede, YouTube'un izleyici ve müşteri tabanının geliştiğini ve geleceğe yönelik olumlu bir görünüm ifade ettiğini söyledi. YouTube'un uzun vadede, kullanıcıların yalnızca eğlence için değil, bilgi bulmak için de ziyaret ettikleri bir platform olduğunu açıkladı.

YouTube, geçtiğimiz yıl Shorts için 100 milyon dolarlık bir içerik oluşturucu fonunu yayına almıştı. Şirket, bu hamlesiyle TikTok rakibi YouTube Shorts'u kullanacak içerik üreticilere gelecek yıl boyunca 100 milyon dolar ödeme yapacağını açıklamış ve bu sayede YouTube Shorts'taki içerik üretimini ve etkileşimi artırmayı planladığını belirtmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.