Web3'e odaklanan futbol medya platformu OneFootball, 300 milyon dolar yatırım aldı

Futbol medya platformu OneFootball, D serisi yatırım turunda Liberty City Ventures liderliğinde 300 milyon dolar yatırım aldı.
Web3'e odaklanan futbol medya platformu OneFootball, 300 milyon dolar yatırım aldı

Futbol medya platformu OneFootball, D serisi yatırım turunda Liberty City Ventures liderliğinde 300 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna Animoca Brands, Dapper Labs, DAH Beteiligungs GmbH, Quiet Capital, RIT Capital Partners, Senator Investment Group ve Alsara Investment Group katılım gösterdi. 

OneFootball, bu yatırımı yeni kurduğu web3 departmanı OneFootball Labs'in faaliyet alanını genişletmek için kullanacak. Bunun yanında şirket, yatırımın da desteğiyle platformunu ve kullanıcı tabanını büyütmeyi planlıyor. Bu yatırım ile birlikte ürün geliştirme alanına finansman sağlamayı hedefleyen OneFootball, OTT yayın portföyünü genişletecek. 

OneFootball'un öne çıkan verileri 

2008 yılında kurulan OneFootball, masaüstü sürümü, Android ve iOS uygulamaları ile kullanıcılarına 12 dilde hizmet veriyor. Sunduğu entegrasyon ile 300'den fazla bağımsız içerik üretici, kulüp ve federasyona ev sahipliği yapan girişim, 100 milyon aylık aktif kullanıcıya sahip. Aynı zamanda canlı maç yayınlarıyla dikkat çeken OneFootball, 2021'de 15 binden fazla canlı yayın ve talebe dayalı video içeriğini çatısı altında topladı. 

OneFootball Labs ile web3 vizyonu

OneFootball şimdiye kadar Concept Art House, QUIDD tokens, DOSE, Fancurve, Republic Realm ve BARB dahil olmak üzere pek çok web3 şirketine yatırım yaptı. Buna ek olarak girişim NFT Pazar yeri Aera by OneFootball'u da duyurdu. 

OneFootball Labs, NFT platformunun ölçeklenmesine destek olurken, kulüplerin, liglerin ve federasyonların hayranlarını merkeze alan dijital ürünler ve deneyimler üretmesini sağlayacak. Bu noktada OneFootball Labs'in web3 alanının öncü yatırım şirketleri Liberty City Ventures, Animoca Brands ve Everest Ventures Group tarafından desteklendiğini belirtmekte fayda var. 

OneFootball Labs'in NBA Top Shots benzeri projelerle karşımıza çıkması olası. Şirket, yaptığı açıklamada ortaya çıkacak ürünlerin erişilebilir ve uygun fiyatlı olacağını belirtiyor. Yine de söz konusu ürün ve projelerin farklı fiyat skalalarına sahip olması bekleniyor. Ayrıca OneFootball Labs, hayranların bu dijital koleksiyon ürünlerini kolayca satın alması ve saklayabilmesini hedefliyor. Bu bağlamda hayranların, yalnızca e-posta adresi ve kredi kartı ile alım yapabileceği belirtiliyor. 

Yatırımcılar arasında yer alan Dapper Labs, OneFootball Labs'in FLOW blockchain destekli alt yapı ve hizmetler sunmasını sağlayacak. The Sandbox'ın ana şirketi Animoca Brands'in kurucu ortağı Yat Siu ise OneFootball ve OneFootball Labs'in yönetim kurulunda yerini alacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.