250 milyon dolar yatırım alan Dapper Labs, LaLiga ile anlaştı

Dapper Labs, Coatue tarafından liderlik edilen yatırım turunda 250 milyon dolar yatırım aldı. LaLiga anlaşması ile şirket, küresel çapta takip edilen futbol takımları için NBA Top Shot benzeri bir dijital koleksiyon hazırlayacak.
250 milyon dolar yatırım alan Dapper Labs, LaLiga ile anlaştı

NBA Top Shot ve CryptoKitties ile büyük bir popülerlik kazanan Dapper Labs, Ağustos ayında odağına ünlü isimleri alan 3D avatar platformu olan Genies ile iş birliğine gittiğini duyurmuştu. Dapper Labs yeni bir yatırım turunu tamamlamanın yanı sıra LaLiga ile anlaşarak önümüzdeki aylarda da adından söz ettirmeyi planlıyor. 

Yatırım turu

Laliga anlaşmasından önce yatırım turundan bahsetmekte fayda var. Dapper Labs, Coatue tarafından liderlik edilen yatırım turunda 250 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna şirketin mevcut yatırımcıları Andreessen Horowitz, GV ve Version One Ventures katıldı. Dapper Labs,'in bu yeni turda yeni yatırımcılar kazandığını da belirtelim. Yatırım turuna, Bond ve Singapur'un devlet fonu GIC da katılım gösterdi. 

Bu arada Şirketin mart ayında 305 milyon dolar yatırım aldığını hatırlatım. Crunchbase verilerine göre şirketin şimdiye kadar aldığı yatırım miktarı 607.5 milyon doları aştı

NBA Top Shot büyüme verileri 

Özellikle NBA Top Shot projesinin, ciddi büyüme rakamlarını da beraberinde getirdiğini söyleyebiliriz. 2021'de 30 kat büyüyen NBA Top Shot,  koleksiyon ürünü alım satım miktarında 780 milyon dolara ulaştı.

NBA Top Shot'a kayıtlı 1.1 milyon hesap bulunuyor ve bu hesapların yüzde 48'i en az bir "an"ı sahiplendi. Platformda 13 milyon işlemin gerçekleştiğini de ekleyelim. 

LaLiga anlaşması

Bu başarı şirkete yeni yatırımların yanı sıra LaLiga anlaşmasının da kapılarını araladı. LaLiga anlaşması ile şirket, küresel çapta takip edilen futbol takımları için bir dijital koleksiyon hazırlamış olacak. Böylece futbol severler, Real Madrid, FC Barcelona, Atletico de Madrid, Sevilla FC, Villarreal CF, Valencia CF, Real Betis, Athletic Club, Real Sociedad ve RCD Mallorca gibi sevilen takımların, lig esnasında sergiledikleri "nadide" anlarını sahiplenme şansı elde edecek. 

LaLiga Moments'ın kullanıcılara NBA Top Shot benzeri bir işleyiş sunacağını belirtelim. LaLiga için oluşturulacak olan bu özel deneyim, şirketin Flow isimli alt yapısında 2022 yazında yerini alacak.

Bilmeyenler için Flow'un blok zincir teknolojisini daha erişilebilir kılmayı hedeflediğini ve geliştiriciler dahil olmak üzere 3 binden fazla kullanıcıya ev sahipliği yaptığını aktarmakta fayda var. Şimdiye kadar 600'den fazla proje Dapper Labs'in Flow altyapısı kullanılarak geliştirildi. Flow, yatırımcıların ve Warner Music Group gibi büyük markaların şirkete ilgi duymasındaki ana nedenlerinden biri.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.