Otonom araç üreticisi Pony.ai, Çin'deki otonom taksi lisansını aldı, 100 araçla hizmet verecek

Çin merkezli şirket, Pony.ai, Çinli internet şirketi Baidu ile Guangcou şehrinde 100 sürücüsüz taksiyi hizmete sunacağını açıkladı.
Otonom araç üreticisi Pony.ai, Çin'deki otonom taksi lisansını aldı, 100 araçla hizmet verecek

Otonom araç üreticisi Pony.ai, Çin'deki ilk sürücüsüz taksi işletme lisansını aldığını duyurdu. Çin merkezli şirket, Pony.ai, Çinli internet şirketi Baidu ile Guangcou şehrinde 100 sürücüsüz taksiyi hizmete sunacağını açıkladı. Mayıs ayı başından itibaren robotaxi yani otonom taksi, Nanşa ilçesinde 800 kilometrekarelik alanda hizmet vereceği söylendi. Araç üreticisi Toyota tarafından desteklenen Pony.ai, robotaxi hizmetinin gelecek yıl Çin'in iki büyük şehri Pekin ve Şangay'da verileceğini açıkladı. 

Geçen Mart ayında Pony.ai, D serisi yatırımın turunun ilk yatırımını aldığını duyurmuştuk. Şirketin değerlemesi 8,5 milyar dolara ulaşmış oldu. Kısacası Pony.ai girişimi, iki yıldan kısa bir süre içinde değerlemesini yüzde 65 oranında yükselterek 5 milyar dolardan 8,5 milyar dolara çıkardı.

Pony.ai'ın test yaptığı bölgeler arasında ise Çin'in en büyük şehirleri arasında bulunan Beijing, Shanghai, Guangzhou, Shenzhen ve ABD'nin Kaliforniya eyaleti de yer alıyor. Çin'de bu konuda oldukça büyük bir rekabet söz konusu... Momenta ve SAIC, Guangzhou'da Nissan yapımı Weride robotaksi hizmetlerini deneme için resmi onay almıştı.

Geçen Mayıs ayında Almanya, 2022'ye kadar kamuya açık yollarda sürücüsüz araçlara izin vereceğini açıklamıştı. Alman milletvekilleri, 2022 yılına kadar kamuya açık yollarda bazı sürücüsüz arabalara izin verecek bir tasarıyı onaylamıştı. Bu tasarıyla birlikte ülkede robotaksiler ve sürücüsüz teslimat araçları kamuya açık yollarda ulaşım gerçekleştirebileceği söylenmişti.

2021'in Ocak ayında Hong Kong Uluslararası Havaalanı gibi müşteriler için yapay zeka destekli otonom sürüş çözümleri geliştiren Uisee, yaklaşık 154 milyon dolar yatırım aldığını da yazmıştık. Yatırımcıları arasında National Manufacturing Transformation and Upgrade Fund yer almıştı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.