Yapay zeka destekli otonom sürüş girişimi Uisee, 154 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka destekli otonom sürüş çözümleri geliştiren Uisee, aralarında National Manufacturing Transformation and Upgrade Fund'ın da bulunduğu yatırımcılardan 1 milyar yuan, yani yaklaşık 154 milyon dolar yatırım aldı.
Yapay zeka destekli otonom sürüş girişimi Uisee, 154 milyon dolar yatırım aldı

Hong Kong Uluslararası Havaalanı gibi müşteriler için yapay zeka destekli otonom sürüş çözümleri geliştiren Uisee, aralarında National Manufacturing Transformation and Upgrade Fund'ın da bulunduğu yatırımcılardan 1 milyar yuan, yani yaklaşık 154 milyon dolar yatırım aldı. Pekin merkezli şirketin kurucuları arasında Intel Labs China'nın eski başkanı Wu Gansha da yer alıyor.

Yapılan açıklamaya göre Uisee, National Manufacturing Transformation and Upgrade Fund, yani Ulusal İmalat Dönüşüm ve Yükseltme Fonu'nun desteklediği ilk otonom sürüş girişimi. Uisee'nin toplu taşıma ve lojistik sektörlerini ilerletmeye yardımcı olması ve Çin için referans bir otonom sürüş şirketi olması bekleniyor. Kurucu ortak ve CEO Wu Gansha, yaptığı bir açıklamada, Uisee'nin daha gelişmiş Seviye 4 sürüşün geliştirilmesine yatırım yaptıkları için Mobileye veya China's Momenta'nın aksine insansız sürüşe odaklandıklarını söyledi.

Uisee, robotaksiler ve şehir otobüslerinden havalimanlarına ve lojistik merkezlere kadar değişen durumlar için teknoloji sunuyor. Girişimin müşterileri arasında Hong Kong Uluslararası Havaalanı, FAW Group, Dongfeng Motor gibi isimler bulunuyor. Yeni yatırım, Uisee'nin araştırma ve geliştirmeyi hızlandırmasına ve endüstrinin büyük ölçekte para kazanmasını teşvik etmesine olanak tanıyacak.

Şirket, SAIC Motor, General Motors ve Liuzhou Wuling Motors arasındaki ortak girişimin, teknolojisini bir lojistik merkezde güvenlik sürücüleri olmadan 300 bin kilometre araç işletimi sağlamak için kullandığını da iddia ediyor. Şirketin mevcut yatırımcıları arasında, Shenzhen hükümeti destekli Shenzhen Capital Group ve devlet destekli CCI Investment'ın yanı sıra, Uisee'nin geçtiğimiz yıl gerçekleşen B Serisi yatırım turuna katılan Alman elektronik devi Bosch yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.