Pony.ai'ın değerlemesi 8,5 milyar dolara ulaştı

2021 yılının Şubat ayında ise 100 milyon dolar yatırım alan Pony.ai, D serisi yatırımın turunun ilk yatırımını aldığını duyurdu.
Pony.ai'ın değerlemesi 8,5 milyar dolara ulaştı

Otonom araç şirketi Pony.ai'ın Ontario Öğretmenler Emeklilik Planı Kurulu’nun Teachers’ Innovation Platform'u liderliğinde 5 milyar dolar değerleme ile 263 milyon dolar yatırım aldığını 2020 yılının Kasım ayında sizlere aktarmıştık. 2021 yılının Şubat ayında ise 100 milyon dolar yatırım alan Pony.ai, D serisi yatırımın turunun ilk yatırımını aldığını duyurdu.

Pony.ai, tarafından aktarılan bilgilere göre alınan yeni yatırım ile birlikte şirketin değerlemesi 8,5 milyar dolara ulaşmış oldu. Kısacası Pony.ai girişimi, iki yıldan kısa bir süre içinde değerlemesini yüzde 65 oranında yükselterek 5 milyar dolardan 8,5 milyar dolara çıkarmış oldu.

Yeni yatırım turunda Pony.ai'ın hangi yatırımcılardan ne kadar yatırım aldığı ile ilgili detaylar ise henüz paylaşılmadı. Bugün açıklanan yatırım haricinde Pony.ai'ın bugüne kadar toplamda 1,1 milyar dolar seviyesinde yatırım almayı başardığını da hatırlatalım.

Pony.ai'ın yatırımcıları arasında ise ClearVue Partners, Eight Roads Ventures, KUNLUN, Toyota Motor ve Sequoia Capital gibi önemli isimler de bulunuyor. 2016 yılında James Peng ve Tiancheng Lou tarafından ABD ve Çin merkezli olarak kurulan Pony.ai, otonom taksiler geliştirmeyi hedefliyor.

1000 kişilik bir ekibe sahip olan Pony.ai, geçtiğimiz yıllarda otonom sürüş testlerine de başladı. Pony.ai'ın test yaptığı bölgeler arasında ise Çin'in en büyük şehirleri arasında bulunan Beijing, Shanghai, Guangzhou, Shenzhen ve ABD'nin Kaliforniya eyaleti de yer alıyor.

Pony.ai tarafından aktarılan bilgilere göre girişimi alınan yeni yatırım ile birlikte ekibini büyüterek daha fazla test operasyon merkezi açmayı da hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.