Elon Musk paylaştı: Trump'ın sosyal ağı Truth Social, App Store'da Twitter ve TikTok'u geride bıraktı

Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk, bugün attığı bir tweet ile Trump'ın sosyal ağı Truth Social'ın App Store'da Twitter ve TikTok'u geride bıraktığını paylaştı.
Elon Musk paylaştı: Trump'ın sosyal ağı Truth Social, App Store'da Twitter ve TikTok'u geride bıraktı

Twitter'ı 44 milyar dolara satın alan Elon Musk, bugün attığı bir tweet ile Trump'ın sosyal ağı Truth Social'ın App Store'da Twitter ve TikTok'u geride bıraktığını paylaştı. Hatırlarsanız ABD başkanlık seçimleri sonrası Başkan Donald Trump, sosyal ağlar üzerinden seçmenlerini Washington DC'de protesto için toplanmaya davet etmiş ve kısa süre içinde protesto Kongre binasına baskına dönüşmüştü.

Bu baskının ardından Twitter, Facebook ve Snapchat'ten Shopify'a neredeyse tüm sosyal ağların Donald Trump'a karşı yasaklar uyguladığını sizlere aktarmıştık. O dönemde gerçekleştirdiği bir röportajda önemli bilgiler paylaşan Twitter CFO'su Ned Segal, Trump'ın tekrar başkanlığa aday olması halinde bile Twitter hesabının tekrar açılmayacağını dile getirdi.

Donald Trump ise sosyal ağlardaki yasakları adeta fırsata çevirerek kendi sosyal ağını yayınlayacağını açıkladı. 21 Şubat'ta kullanıma açılan Truth Social, başlangıçta teknik problemlerle gündeme geldi. Mart sonunda paylaşılan Similarweb verilerine göre kullanıcılar, uygulama içinde 90 saniye geçiriyordu. Ayrıca uygulama 513 bin günlük aktif kullanıcı sayısına sahipti. Şu an için yalnızca ABD'li kullanıcılara açık olan Truth Social, sonunda istediği momentumu yakalamış görünüyor. 

Elon Musk, Twitter'ı satın almadan önce, Twitter'da ifade özgürlüğü olması gerektiğini söylüyor ve bu konuda şirketi sıkça eleştiriyordu. Satın alma sırası ve sonrasında, platforma ifade özgürlüğü getireceğini söyleyen Musk'ın Trump yasağını kaldırması bekleniyordu. 

Donal Trump ise Twitter'ın satın alma sürecinde şirketi Elon Musk'ın satın alması halinde bile Twitter'a dönmeyeceğini Truth Social'da kalacağını açıklamıştı. Trump; "Umarım Elon Twitter'ı alır, çünkü platformda geliştirmeler yapacaktır." ifadesini kullanmıştı. 

Elon Musk'ın Twitter'ın Truth Social ile rekabetinde ne gibi adımlar atacağı ise merak konusu. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.