Yapay zeka destekli sağlık girişimi Mendel, 40 milyon dolar yatırım aldı

Adını modern genetik biliminin kurucusu Gregor Mendel'den alan şirket, EHR yani elektronik sağlık kaydı gibi yapılandırılmamış klinik bilgileri anlamlandırıyor.
Yapay zeka destekli sağlık girişimi Mendel, 40 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka destekli sağlık girişimi Mendel 40 milyon dolar yatırım aldı. 2017 yılında kurulan şirketin yatırım turu, DCM'nin katılımıyla Oak HC/FT tarafından yönetildi. Karim Galil, Ruchi Deshpande ve Wael Salloum tarafından faaliyete geçen Mendel, şimdiye kadar 65,4 milyon dolar yatırım aldı. Yeni gelen yatırım, Ar-Ge ve İK süreçlerini geliştirmek için kullanılacak. 

Adını modern genetik biliminin kurucusu Gregor Mendel'den alan şirket, EHR yani elektronik sağlık kaydı gibi yapılandırılmamış klinik bilgileri anlamlandırıyor. ABD merkezli Mendel, yapay zeka destekli yapay zeka ürünleri sunuyor. Bu ürün, aslında tıp terimlerini anlayabilen bir makine olarak tanımlanıyor. 

Kişisel sağlık verisi, işleme faaliyetleri, bilgisayar ve internet teknolojileri ile mobil teknolojilerde meydana gelen gelişmeler ile birlikte günümüzde, geçmişe oranla oldukça kolaylaştı.

Özellikle ABD'de Covid-19 salgını pek de iyi işlemeyen sağlık sistemine yenilik getiren şirketlere yapılan yatırımlar günden güne artıyor. Kişisel sağlık verisi, işleme faaliyetleri, bilgisayar ve internet teknolojileri ile mobil teknolojilerde meydana gelen gelişmeler ile birlikte günümüzde, geçmişe oranla oldukça kolaylaştı. 2020'de Google Cloud, tıbbi kayıtları analiz etmek için iki AI destekli aracı, Healthcare Natural Language API'yi ve AutoML Entity Extraction for Healthcare'i piyasaya sürdü.

Geçen ay EHR'ler üzerine odaklanan uzaktan hasta izleme ve bakım platformu TimeDoc, 48,5 milyon dolar yatırım almıştı. Yatırım turu Aldrich Capital Partners liderliğinde gerçekleştirilmişti. Yeni gelen yatırım şirketin iş yapış süreçlerini geliştirmek ve pazarlama faaliyetlerini genişletmek için kullanılacağı açıklanmıştı. 2015 yılında kurulan şirket ile çalışan sağlık kuruluşları sistemlerindeki hasta bilgileri Elektronik Sağlık Kaydı (EHR)'ye entegre edilebiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.