NASA, uydu iletişim teknolojileri üzerinde çalışan 6 şirkete 278,5 milyon dolar finansman sağlayacak

NASA tarafından aktarılan bilgilere göre kurum, ABD merkezli ve uydu iletişim teknolojileri konusunda hizmet veren 6 şirkete toplamda 278,5 milyon dolar finansman sağlayacak.
NASA, uydu iletişim teknolojileri üzerinde çalışan 6 şirkete 278,5 milyon dolar finansman sağlayacak

Uzay teknolojileri denildiğinde akla ilk gelen kurum olan NASA'nın ABD merkezli özel şirketler ile iş birliği içinde çalıştığını daha önce sizlere aktarmıştık. Bugün edindiğimiz bilgilere göre NASA, uydu teknolojileri özelinde çalışmalar yapan 6 şirkete finansman sağlayacak.

NASA tarafından aktarılan bilgilere göre kurum, ABD merkezli ve uydu iletişim teknolojileri konusunda hizmet veren 6 şirkete toplamda 278,5 milyon dolar finansman sağlayacak. Söz konusu şirketler ise Inmarsat Government, Kuiper Government Solutions (KGS), SES Government Solutions, Space Exploration Technologies (SpaceX), Telesat U.S. Services ve Viasat Incorporated.

278,5 milyon dolarlık toplam finansmanın en büyük payı ise 69,95 milyon dolar ile birlikte Elon Musk'ın şirketi olan SpaceX'e gitti. SpaceX'i ise 67 milyon dolar ile Kuiper Government Solutions takip etti. Viasat Incorporated'a 53, Telesat U.S. Services'e 30,65, SES Government Solutions'a 28,96 ve son olarak Inmarsat Government'a ise 28,6 milyon dolar finansman sağlandı.

NASA tarafından sağlanan finansmanın Communications Services Project (CSP) projesi kapsamında sağlandığını da ekleyelim. Communications Services Project'in temel amacı ise özel şirketleri destekleyerek gelecekte NASA'nın görevleri için kullanılabilecek potansiyel uydu iletişim teknolojilerinin geliştirilmesini sağlamak. 

Communications Services Project'in 5 yıllık bir program olduğunu ve ilk etapta 278,5 milyon dolar sağlandığını da ekleyelim. Önümüzdeki 5 yıl içinde NASA'nın 6 şirkete toplamda 1,5 milyar doları aşkın bir finansman sağlaması da hedefleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.