Mükellef, 20 milyon dolar değerleme üzerinden 1 milyon dolar yatırım aldı

Mükellef tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 1 milyon dolar yatırım aldı. Söz konusu yatırımın 20 milyon dolar değerleme üzerinden gerçekleştiğini de ekleyelim.
Mükellef, 20 milyon dolar değerleme üzerinden 1 milyon dolar yatırım aldı

Girişimciler için internet üzerinden şirket kuruluşu, ön muhasebe, e-fatura, e-arşiv gibi dijital dönüşüm adımlarını aynı platformda toplayan Mükellef'i ilk olarak 2019 yılının Mart ayında sizlere aktarmıştık. Bugün edindiğimiz bilgilere göre Mükellef, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. 

Mükellef tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 1 milyon dolar yatırım aldı. Söz konusu yatırımın 20 milyon dolar değerleme üzerinden gerçekleştiğini de ekleyelim. 1 milyon dolarlık yatırım, Finberg liderliğinde gerçekleşti.

Yatırım turuna, Finberg'in haricinde ise Colendi, hiVC ve Agah Uğur’un da aralarında bulunduğu girişimcilik dünyasından toplam 6 melek yatırımcı katıldı. Mükellef tarafından paylaşılan bilgilere göre alınan yatırım, yurt dışı pazarlarda büyümek ve yeni pazarlara açılmak için kullanılacak.

2019 yılında Okan Şafak tarafından kurulan Mükellef, girişimcilere Türkiye, ABD, İngiltere’nin yanı sıra Estonya üzerinden Avrupa Birliği ülkelerinde şirket kuruluşu ve tüm finansal süreçlerini yönetebildiği online bir platform sunuyor. 

Bu yılın ilk çeyreğinde; 50 kişilik ekipleri ile birlikte globalde şirket kurmak isteyen müşteri sayılarını 2 kat artırdıklarını belirten Mükellef kurucusu Okan Şafak, 2022 yılı sonuna kadar; Kanada, Hollanda, Singapur, Malta, Karadağ ve Macaristan’a açılarak, globalde de binlerce işletmeye hem kuruluş hem de finansal çözümlerimizi sunmayı planladıklarını aktardı.

Güncel verileri ile ilgili önemli bilgiler de paylaşan Şafak, kuruldukları günden bugüne kadar toplam 12 bini aşkın şirketin kuruluşunu gerçekleştirdiklerini ve 2022 yılında 96 ülkeden üye elde ettiklerini de paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.