Mükellef, girişimciler için internet üzerinden şirket kurulumu, ön muhasebe, e-fatura, e-arşiv gibi dijital dönüşüm adımlarını aynı platformda topluyor. Mükellef kullanan mali müşavirler sayesinde şirketler, herhangi bir konuda dışarıya bağlı kalmıyor ve platform üzerinden uçtan uca tüm muhasebe sürecini yönetebiliyorlar. Ayrıca faaliyet adresi olmayan işletmeler için şirketin sanal ofis üzerinden yüzde 80 indirim sağlayarak bir adres oluşturulmasına yardımcı olduğunu da belirtelim. Kısacası Mükellef şirket kurma, ön muhasebe, e-fatura ve mali müşavirlik işlemlerinin hepsini bünyesinde barındırıyor.
Mükellef nasıl faaliyet gösteriyor?
Mükellef'in faaliyet aşamalarına gelecek olursak basit bir akış olduğunu söylememiz mümkün. Mükellef olmak isteyen, fatura kesmek isteyen kişiler, istenen kişisel ve işletme bilgilerini platforma ulaştırıyor. Akabinde Mükellef kullanan mali müşavirlerden birine atanıyor. Tüm evrak işleri internet üzerinden yapılıyor. Islak imzalı olması gereken sözleşmeleri ise kurye gidip alıyor ve mali müşavir şirket kuruluşunu yapıyor. Mükellef, ön muhasebe yazılımını ücretsiz olarak kullanıyor, e-fatura kesebiliyor, masraf vs giderlerini fotoğraf çekip kaydediyor ve banka hesap hareketlerini takip ediyor. Ayda 100 e-faturayı ücretsiz kullanabiliyor ve daha fazlasını isterse bunu da sistemden satın alabiliyor. Mali müşavirler, ön muhasebeye girilen dataları alıp gerçek muhasebesine işleyip beyannamelerini veriyorlar.
Bu yılın başında Okan Şafak tarafından hayata geçirilen Mükellef, 5 kişilik ekibiyle faaliyet gösteriyor. 3 aydır geliştirilmeye devam edilen Mükellef'e sürekli yeni özellikler eklendiğini de belirtelim. Ön muhasebe tarafından Paraşüt entegrasyonu sağlanan Mükellef'in Foriba, iyzico, Scotty ve Ideasoft gibi iş ortakları da bulunuyor.
Her şirkete bir mali müşavir düşüyor
Mükellef ile eğer evraklar sisteme doğru yüklenmişse ertesi gün şirket kurulumu yapılıyor. Islak imzalı sözleşmelerin Mükellef'e ulaştığı gün de e-fatura başvurusu gerçekleştiriliyor. Şirketler, Gelir İdaresi Başkanlığı'na bağlık olarak 2-3 gün içinde fatura kesebilecek duruma geliyorlar. Mükellef yayınlandığı ilk haftada 50'ye yakın mali müşavir başvurusu alırken şirket 50'ye yakın müşteriye ulaştı. Platformda hemen hemen her şirkete bir mali müşavir düştüğünü de hatırlatalım.
Henüz bir yatırım almayan girişim, mükelleflerden aylık üyelik modeli ile mali müşavirlerden de şirketin yazılımını kullanarak işlerini yönettiği mükellefleri için yazılım kullanım bedeli alınıyor. Mükellefiyetin türüne göre de fiyatlar değişiklik gösteriyor.
Yıl sonuna kadar 6 bin kullanıcı hedefi
Şirketin gelecek hedefleri arasında Türkiye’de hiç yapılmayan bir şekilde beyanname ödemelerini de sistem üzerinden yapma planı bulunuyor. Bunun için de GİB ile görüşülüyor. Yıl sonuna kadar 6 bin müşteri hedefinin bulunduğu platformda, bu sayıyı öncelikle kuryelerin oluşturacağını, sonrasında avukatlar, mali müşavirler, YouTuber'lar, Instagram'dan satış yapan ve fatura kesme ihtiyacı olan herkes kullanabileceğini belirtelim.
Mükellef kullanmak isteyenler başvurularını bu link üzerinden gerçekleştirebilirler.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap