Coinbase'in NFT pazar yeri açıldı

2021'in ekim ayında kendi NFT platformunu kuracağını duyuran Coinbase, bugün beta sürmünü kullanıcılara açtığını açıkladı.
Coinbase'in NFT pazar yeri açıldı

Günümüzün en önemli kripto para borsaları arasında yer alan Coinbase, OpenSea gibi platformlarla rekabet edebilmek adına 2021'in ekim ayında kendi NFT platformunu kuracağını duyurmuştu. Şirket bugün beta sürmünü kullanıcılara açtığını açıkladı.

Şirket, pazar yerinde Ethereum blockchain'inde mint edilen NFT koleksiyonlarına yer veriyor.  Bu kapsamda Doodles, World of Women ve Azuki gibi NFT koleksiyonları yer alıyor. 

Coinbase NFT'nin ürün lideri Alex Plutzer, platformun ilerleyen dönemde diğer blockchainlerde mint edilen NFT koleksiyonlarını da dahil edileceğini açıkladı. Coinbase ayrıca belli bir süre NFT işlemleri için komisyon ücreti almayacak. Kullanıcılar, platformda NFT sahiplenmek için Coinbase cüzdanlarını ya da kendi kişisel cüzdanlarını kullanabilecek. 

Coinbase'in bekleme listesindeki kullanıcılar ise yavaş yavaş beta kullanıcıları olarak platformu test etmeye başlayacak. Coinbase NFT pazar yerinin mnümüzdeki haftalarda 18 yaş üzeri tüm kullanıcılara açılması planlanıyor. 

Coinbase NFT pazar yeri, bir “web3 sosyal pazar yeri” olarak konumlanacak. Bu bağlamda kullanıcılar, koleksiyonlar, üreticiler ve koleksiyonerlerle etkileşim kurabilecek. Kullanıcılar, pazar yeri aracılığıyla birbirlerini takip ederken, yorum yapabilecek ve etkileşime girebilecek. Şirket, Twitter ve Discord topluluklarını tek bir alanda topladığını ifade ediyor.

Kısacası NFT pazarlama stratejilerinde odak noktası olan topluluk yaklaşımını, Coinbase NFT pazar yerinde de göreceğiz. Bu arada söz konusu etkileşim özellikleri merkeziyetsiz bir yapıya sahip değil. Ancak kademeli olarak özelliklerin merkeziyetsiz bir alt yapıya kavuşacağı aktarılıyor. 

Ayrıca Coinbase, NFT'lerin sunulduğu ülkede yasa dışı olmadığı sürece pazar yerine yüklenen herhangi bir NFT'yi denetlemeyi düşünmüyor. 

Coinbase'in platfomunda üç aylık alım satım hacmi 547 milyar dolar olarak öne çıkıyor. 89 Milyondan fazla kullanıcıya ev sahipliği yapan Coinbase, kullanıcı tabanını potansiyel koleksiyonerlere dönüştürebilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.