Şirketler için masraf yönetimi aracı Itilite, 29 milyon dolar yatırım aldı

Şirketler için seyahat ve masraf yönetimi süreçlerini otomatize eden Itilite, Tiger Global ve Dharana Capital liderliğinde 29 milyon dolar yatırım aldı.
Şirketler için masraf yönetimi aracı Itilite, 29 milyon dolar yatırım aldı

Şirketler için masraf yönetimi süreçlerini otomatize eden Itilite, C serisi yatırım turunda 29 milyon dolar yatırım aldı. Tiger Global ve Dharana Capital liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna Matrix Partners India ve Tenacity Ventures katılım gösterdi. Şirketin bu yeni yatırım turu ile birlikte toplam yatırım miktarı 47 milyon dolara ulaştı. 

Itilite'ın faaliyet alanı

2017 yılında  Anish Khadiya ve Mayank Kukreja tarafından kurulan Itilite, günümüzde seyahat ve harcama kalemlerinden oluşan masrafları işlemek için kullanılan hizmetlerle entegre oluyor. Girişim aynı zamanda seyahat eden kişilere geçmiş aramaları ve tercihleriyle ilgili kişiselleştirilmiş öneriler sunuyor. 

Bu bağlamda seyahat verilerini içeren gider raporları oluşturmanız mümkün. Bununla beraber söz konusu raporları kolayca dosyalanabiliyorsunuz. Ayrca Itilite, ödül programı ile çalışanları daha düşük maliyetli seçimler yapmaya teşvik ediyor. 

Yapay zeka ve makine öğrenininden destek alan Itilite, aynı zamanda sahtekarlığın önlenmesini sağlayan bir dizi araca da ev sahipliği yapıyor. 

Itilite'ın öne çıkan verileri

Girişim, Fotune 500 listesinde yer alan şirketler de dahil olmak üzere 300 müşteriye hizmet veriyor. Itilite'ın müşterileri ağırlıklı olarak ABD ve Hindistan'da faaliyet gösteriyor. Girişimin paylaştığı verilere göre, Itilite'ta yer alan seyahat harcamaları pandemi öncesine kıyasla yüzde 200 arttı. Girişimin müşteri kazanım oranı ise 3 kat yükseldi. 

Girişim, yatırım turundan elde ettiği finansmanı ekibi genişletmek için kullanacak. Kurucu ortaklar, şu an için 300 kişiden oluşan ekibi 2 katına çıkarmayı planlıyor. Bunun yanı sıra girişim, daha iyi bir kullanıcı deneyimi ortaya koymayı düşünüyor. Son olarak Itilite'ın analiz ve iş akışı araçlarını daha akıllı bir hale getirmek için harekete geçeceğini belirtelim. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.