Doping Hafıza'dan SAT sınavlarına odaklanan hizmet: DopiSAT

DopiSAT eğitimi ile yabancı öğrencilere video içerik, ders programı, soru bankası, deneme sınavı, video soru çözümü ve canlı görüşme hizmetleri sunuluyor.
Doping Hafıza'dan SAT sınavlarına odaklanan hizmet: DopiSAT

Okul derslerine çalışmanın yanında YKS, LGS, KPSS, ALES, DGS sınavlarına hazırlanan öğrencilere ders, konu ve soru anlamında ek başka hiçbir kaynağa ihtiyaç bırakmadan çözüm getiren bütüncül bir sistem olarak faaliyet gösteren Doping Hafıza'dan daha önce sizlerle bahsetmiştik. Doping Hafıza, şimdi de SAT sınavlarını odağına alarak DopiSAT ismiyle ABD'de faaliyet göstermeye başladı.

ABD'de ya da dünyanın farklı bir ülkesinde lisans eğitimi almak isteyen öğrencilerin kabul sürecini kolaylaştıran ve uluslararası geçerliliğe sahip olan SAT, (Eğitim Yetenek Testi) The College Board tarafından düzenleniyor. Sınavda yabancı öğrencilerin İngilizce ve matematik yetenekleri değerlendiriliyor.

Uluslararası öğrenciler, sınava başvuru ve kayıt işlemlerini, ilgili ülkelerdeki başvuru merkezlerinden veya internet üzerinden gerçekleştiriyor. Matematik ile okuma ve yazma bölümlerinden oluşan sınavda puanlama, 400-1600 arasında değişiyor. SAT sınavı sonuçları ise 2 yıl geçerliliğe sahip. Soruların 4 şıkka sahip olduğu sınavda yanlışlar, doğruları götürmüyor. Yani aslında ezberden çok ilgili konularla ilgili mantık yürütmeye dayanan bir sistematikle ilerleniyor.

Öğrencilerin SAT’den elde ettiği puanlar, ABD'nin yanı sıra Kanada, Birleşik Krallık, Hindistan, Avustralya, Malezya ve Singapur’daki birçok üniversite tarafından kabul ediliyor.

DopiSAT'nin eğitimi yaklaşık 5 bin dakikalık süreyi kapsıyor

DopiSAT eğitimi ile yabancı öğrencilere video içerik, ders programı, soru bankası, deneme sınavı, video soru çözümü ve canlı görüşme hizmetleri sunuluyor. Çalışma takvimi konusunda öğrencilere kendi oluşturabilecekleri ya da hazır seçenek olmak üzere iki alternatif veriliyor. Böylece öğrenciler, yıl içerisinde girmek istedikleri sınav tarihine göre programlarını güncelleyebilme şansına sahip oluyorlar. Soru bankasındaki sorular ise öğrencilere kendilerini test etme imkanı sağlıyor. Öğrenciler, yanlış cevaplanan ya da boş bırakılan sorulara yönelik videolu çözümlere erişebilirken; çözülemeyen sorular söz konusu olduğunda da öğrenciler o sorunun fotoğrafını paylaşıyor, eğitmenler ise çözümü video anlatımıyla aktarıyor.

SAT’de 58 matematik sorusu bulunuyor. Bu sorular hesap makineli ve hesap makinesiz olarak iki bölüme ayrılıyor. İçerik, soru bankası ve deneme sınavlarıyla birlikte DopiSAT'nin eğitimi yaklaşık 5 bin dakikalık süreyi kapsıyor. Doping Hafıza Global Ürün Müdürü Ayberk Bostancı, bu sürenin giderek artacağını belirtiyor.

İçeriklerin, şirketin SAT konusunda uzman öğretmen ekibi tarafından oluşturuluyor. ABD’den ekibe dahil edilen matematik öğretmenleri ise içerikleri seslendiriyor.

Global açılımlara devam edilecek

DopiSAT'ye kullanıcılar, web ve mobilden yalnızca e-posta adresleri ile üye olabiliyorlar. Bir haftalık deneme süresi ile DopiSAT’nin içerikleri ve video soru anlatımı özelliği ücretsiz bir şekilde sunuluyor. Abone olmak isteyen kullanıcılar ise aylık, 3 aylık ya da yıllık paketlerden istediğini seçip mobil uygulamalarından daha önce Apple Pay ya da Google Pay’e kaydettikleri ödeme yöntemi ile ya da web platformuna kredi kartı bilgilerini girerek abone olabiliyorlar.

Doping Hafıza ekibi ilerleyen dönemde önceliklerinin yine ABD içerisinde farklı sınavlara yönelmek olacağını bununla birlikte farklı pazarlar için araştırmalarının devam ettiğini söylüyor. Hedeflenen ülkelere yönelik ürün ve içerikleri mevcut uzman ekibi ile birlikte planlayacağının altını çizen şirket, ihtiyaca göre DopiSAT projesinde olduğu gibi ilgili ülkelerdeki yetkililerle iş birliği yapacaklarını belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.