Animoca Brands, oyun şirketi Darewise'ın yüzde 70'ini satın aldı

The Sandbox'ın ana şirketi Animoca Brands, Life Beyond oyununun üreticisi Darewise Entertainment'ın yüzde 70'ini satın aldı.
Animoca Brands, oyun şirketi Darewise'ın yüzde 70'ini satın aldı

The Sandbox'ın ana şirketi Animoca Brands, Life Beyond oyununun üreticisi Darewise Entertainment'ın yüzde 70'ini satın aldı. Bu noktada Life Beyond oyununun Metaverse'e odaklanan bir blockchain oyunu olduğunu belirtelim. Söz konusu anlaşma Animoca Brands'in güçlü içeriklere sahip blockchain oyunlarına olan ilgisini bir kez daha gösteriyor. 

Animoca Brands Yatırımları

The Sandbox'ın yanı sıra Blowfish Studios, Quidd, GAMEE, nWay, Pixowl ve Lympo gibi yan kuruluşlara sahip olan Animoca Brands, şimdiye kadar yaptığı yatırımlarla da sıkça gündeme geldi

Şirketin aynı zamanda NFT odağında 100'den fazla yatırımı bulunuyor. Animoca Brands'in yatırım yaptığı şirketler arasında OpenSea, Dapper Labs, Bitski, Star Atlas ve Axie Infinity yer alıyor. 

Bu arada Animoca Brands'in satın alma hızı sınır tanımıyor.  Şirket, Darewise yatırımından bir gün önce 1998 yılında kurulan ve yarış oyunları üreten Eden Games'i satın aldı. Animoca Brands bu satın alma ile Eden Games'in blockchain tabanlı yarış oyunları üretmesini sağlayacak. Eden Games, Animoca Brands'in NFT Race Pass programına dahil olacak. 

Darewise'ın kurucuları ve ekibi  

Paris merkezli Darewise, 2018 yılında Benjamin Charbit ve Samuel Kahn tarafından kuruldu. Kurucu ortakların Ubisoft gibi şirketlerde ve AAA oyun endüstrisinde deneyimi bulunuyor.

Darewise'ın 100 kişilik ekibinin daha önce katkıda bulunduğu oyunlar arasında ise Assassin’s Creed IV: Black Flag, Assassin’s Creed Unity, Dying Light 2, Black & White, Tom Clancy’s The Division ve the Fable serisi yer alıyor. 

Life Beyond'un öne çıkan detayları 

Life Beyond ücretsiz oyun (F2P) kategorisinde yer alıyor. Oyunu oynayabilmek için gereken NFT'lerin bir kısmı ise yakında ücretsiz airdrop'lar ile kullanıcı adaylarına dağıtılacak. İlk rtapta oyunun bilgisayar üzerinden oynanabileceğini belirtelim. 

Web3 ve blockchain teknolojilerinenden güç alan Life Beyond oyna ve kazan modeli ile çok oyunculu çevrimiçi oyun olarak konumlanacak. 

Başlangıçta Life Beyond'daki kullanıcı yönetimi oyun içindeki araçlarla sağlanacak. Uzun vadede ise oyuna özel token yayına alınarak bir oyunun bir DAO'ya (merkeziyetsiz otonom kuruluş) dönüşmesi sağlanacak. 

Darewise ve Life Beyond'un gelecek planları

İlk ücretsiz NFT'lerin bu ay sonunda dağıtılması bekleniyor. Şirket ayrıca whitepaper'ını yayınlayarak blockchain odağındaki planlarını ve yol haritasını detaylı bir şekilde açıklayacak. Bu yeni satın almanın akabinde Darewise ekibini ve Avrupa'daki varlığını genişletmeyi planlıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.