Animoca Brands 2.2 milyar dolar değerleme ile 65 milyon dolar yatırım aldı

Animoca Brands yeni yatırım turunda 2.2 milyar dolar değerleme üzerinden 65 milyon dolar yatırım aldı. Şirket, blok zincir ve NFT teknolojilerini kullanarak oyunculara ve metaverse ortamına özel dijital mülkiyet hakları kazandırıyor.
Animoca Brands 2.2 milyar dolar değerleme ile 65 milyon dolar yatırım aldı

Dijital eğlence, blok zincir ve oyunlaştırma alanında Asya Pasifik bölgesindeki lider şirketlerden biri olan Animoca Brands yeni yatırım turunda 2.2 milyar dolar değerleme üzerinden 65 milyon dolar yatırım aldı

Yatırım turuna Liberty City Ventures, Ubisoft Entertainment, Sequoia China, Dragonfly Capital, Com2uS, Kingsway Capital, 10T Holdings, Token Bay Capital, Smile Group, Tess Ventures, MSA Capital, Octava Fund, Adit Ventures, Summer Capital, Sigitech Holdings, Black Anthem Ltd, Mirana Corp ve Justin Sun katıldı. 

Şirket yatırımı ürün geliştirme, stratejik satın almalar ve yatırımlar için kullanacak. Animoca Brands ayrıca popüler fikri mülkiyetleri lisanslamak için de yeni yatırımdan faydalanacak. 

Animoca Brands'in faaliyet alanı 

Animoca Brands'in NFTler ve oyunlar üzeriden açık bir metaverse yaratmak için dijital mülkiyet hakları üzerine çalışmalar yürüttüğünü belirtelim. Şirket, blok zincir ve NFT teknolojilerini kullarak hem oyunculara hem de metaverse ortamına özel dijital mülkiyet hakları kazandırıyor. Bu sayede kullanıcılar, oyun içinde edindiği sanal varlıkların gerçek dijital mülkiyetini elde ediyor. 

Şirketin ortaya koyduğu yapının, merkeziyetsiz finansal işlemleri (DeFi) oyunlarla birleştiren GameFi alanında önemli fırsatlar doğurduğunu söyleyebiliriz. 

Şirketin aynı zamanda NFT odağında 100'den fazla yatırımı bulunuyor. Animoca Brands'in yatırım yaptığı şirketler arasında OpenSea, Dapper Labs, Bitski, Star Atlas ve Axie Infinity yer alıyor. 

Animoca Brands ayrıca The Sandbox,Blowfish Studios, Quidd, GAMEE, nWay, Pixowl ve Lympo gibi yan kuruluşlara sahip. 

Yat Siu tarafından kurulan Hong Kong merkezli girişim, bu yılın başında 138 milyon dolar yatırım almıştı. Bu yeni yatırımla hali hazırda NFT pazarında kritik bir role sahip olan Animoca Brands'in, NFT pazarını önemli seviyede şekillendirmeye başlayacağını söylemek mümkün.  

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.