USD Coin'in üreticisi Circle 400 milyon dolar yatırım aldı

Yatırım turuna BlackRock, Inc., Fidelity Managementand Research, Marshall Wace LLP ve Fin Capital katıldı. Bu yeni yatırım ile birlikte toplam yatırım miktarı 1.1 milyar dolara ulaştı. 
USD Coin'in üreticisi Circle 400 milyon dolar yatırım aldı

USD Coin'in üreticisi Circle 400 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna BlackRock Inc., Fidelity Managementand Research, Marshall Wace LLP ve Fin Capital katıldı. Yatırım turunun 2. çeyrekte sona ermesi bekleniyor. 

Hatırlarsanız 2018 yılında kripto para ekosisteminde en dikkat çekici girişimlerden biri olan Cricle'ın, 100 milyon dolar topladığı son fonlama turunu bitirdi ve toplam değerini 3 milyar dolara çıkarttığını sizlere aktarmıştık. Yıllar için de yeni yatırımlarla gündeme gelen şirketin, bu yeni yatırım ile birlikte toplam yatırım miktarı 1.1 milyar dolara ulaştı. 

Bu noktada BlackRock'ın kurumsal stratejik yatırımının yanı sıra USDC nakit rezervlerinin birincil varlık yöneticisi konumlandığını belirtelim. BlackRock bunun ötesinde USDC için sermaye piyasası uygulamalarını keşfetmek üzere Circle ile yeni bir iş ortaklığına imza attı. 

Doların dijital para birimine talep arttıkça küresel olarak USDC etrafında dönen finansal servisler de ölçeklenmeye devam ediyor. Bu da beraberinde Circle'ın büyüme hızına güç katıyor. Bu yatırım turunun Circle'ın büyümesine katkıda bulunacağını söylemek mümkün. 

Bu noktada USDC ve Circle'a dair veriler paylaşmakta fayda var.  USDC, USD Tether (USDT)'den sonra en büyük 2. satbil kripto para birimi olarak öne çıkıyor. Toplam piyasa değeri yıldan yıla yüzde 370 büyüme gösteren USDC, piyasa değerini 10.82 milyar dolardan 50.83 milyar dolara taşıdı. USDC'nin alım satın hacmi ise dün yüzde 39 büyüme göstererek 5 milyar dolara ulaştı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.