Circle, 100 milyon dolar fon toplamayı başardı

Circle, 100 milyon dolar fon toplamayı başardı

Kripto para ekosisteminde en dikkat çekici girişimlerden biri olan Cricle, 100 milyon dolar topladığı son fonlama turunu bitirdi ve toplam değerini 3 milyar dolara çıkarttı.

Daha önceden de Cricle’a yatırım yapmış olan, IDG Capital, Breyer Capital, General Catalyst, Accel, Digital Currency Group ve Pantera bu turda tekrar yatırım yapanlar arasına girerken, Blockchain Capital ve Tusk Ventures, Cricle’a ilk defa yatırım yapan şirketlerden. Geçmiş turlarda Goldman Sacks’ta şirkete yatırım yapmıştı.

Circle’in ne iş yaptığını tam olarak tanımlamak pek mümkün değil. İlk zamanlarında kendini daha çok sosyal medya ödeme aracı olarak Square App gibi konumlandırırken son dönemde kripto paralar ile ilgili çalışmaları hızlandırdı.

Şirket ayrıca, kripto para borsaları ve büyük yatırımcılar için alım satım olanağı tanıyan platformları Cricle Trade ile aylık 2 milyar dolarlık işlem hacmini yakalamayı başaran şirket, yakın zamanda çıkarttıkları, birkaç adımla kirpto para satın alınabildiği Cricle Invest isimli uygulamaları ile ABD pazarında kripto para alış satış işlemleri ile hiç ilgisi olmayan yatırımcıları da hedef almaya başladı.

Ayrıca ABD’nin büyükler ligindeki kripto para borsası Poloniex’i de satın alan Cricle, daha da ilginç bir projeye imza atmaya hazırlanıyor; ABD dolarını baz alan bir kripto para birimi de çıkartmaya hazırlanan şirketin en önemli projesi CENTRE, açık kaynak geliştirilen ve bütün kripto para cüzdanlarını birbiri ile bağlamayı hedefleyen bir platform.

Kripto para ekosisteminde her türden şaşırtıcı sayıda para birimi oluştu. Bunların çoğu hayatta kalamayacak ama belirli başlı kripto para birimlerinin de fiyat volatilitesi kullanımlarını kısıtlıyor. Bu kadar çok çeşitliliğin birbiri ile uyum içerisinde çalışmasını sağlamak ise başka bir sorun.

Circle’ın, kripto para ekosisteminde, bir çok endüstri lideri ile ortaklaşa çalışarak, altyapı sağlayıcı şirket konumuna gelmek istediği açık bir gerçek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.