Google, 2022 yılında ABD'deki ofis ve veri merkezleri için 9,5 milyar dolar yatırım yapacak

Ofis odağındaki yatırımlarına devam eden Google, ABD'deki ofis ve veri merkezleri için 2022 yılı içinde 9,5 milyar dolar yatırım yapacağını duyurdu.
Google, 2022 yılında ABD'deki ofis ve veri merkezleri için 9,5 milyar dolar yatırım yapacak

Google'ın kiracısı olduğu Londra ofisini 1 milyar dolara satın alacağını geçtiğimiz Ocak ayında sizlere aktarmıştık. Ofis odağındaki yatırımlarına devam eden Google, ABD'deki ofis ve veri merkezleri için 2022 yılı içinde 9,5 milyar dolar yatırım yapacağını duyurdu.

Google'ın ofis ve veri merkezleri için yaptığı yatırımlar her geçen yıl artarak devam ediyor. Hatırlatmak gerekirse Google, 2021 yılında ABD'deki ofis ve veri merkezleri için 7 milyar dolar yatırım yapmıştı. Google'ın açıklamalarına göre yatırım miktarı, 2022 yılında 2,5 milyar dolar artış yaşadı.

Google tarafından yapılacak olan 9,5 milyar dolarlık yeni yatırım ile birlikte şirketin 2022 yılı içinde toplamda 12 bin kişilik istihdam yaratması da hedefleniyor. Bu yıl içinde Atlanta'da yeni ofisini açacak olan Google'ın veri merkezi için düşündüğü eyaletler ise Nevada, Nebraska ve Virginia.

Paylaşılan bilgilere göre Google'ın en çok yatırım yapacağı ABD eyaleti ise şirketin merkezi konumunda da bulunan California olacak.

2020 yılının ilk aylarında tüm dünyayı etkisi altına alan Corona virüs salgını nedeniyle halen pek çoğumuz evlerden çalışıyor. Bu durumu değiştirmek isteyen şirketlerden biri olan Google, ABD ve Birleşik Krallık'ta yer alan çalışanlarının haftada 3 gün ofisten çalışmaları için karar aldı. 

Hatırlatmak gerekirse Google'ın ofise dönen çalışanlarına ücretsiz elektrikli scooter hizmeti sağlayacağını da geçtiğimiz günlerde sizlere aktarmıştık.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.