200 milyon dolar yatırım alan Salsify'ın değerlemesi 2 milyar dolara ulaştı

Odağına e-ticareti alan çözümler sunan bir girişim olarak hizmet veren Salsify, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Salsify tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, F serisi yatırım turunda 200 milyon dolar yatırım aldı.
200 milyon dolar yatırım alan Salsify'ın değerlemesi 2 milyar dolara ulaştı

Günümüzün en önemli alanlarından biri haline gelen e-ticaret sektörü, 2020 yılının Mart ayında hayatımıza giren pandemi ile birlikte oldukça hızlı bir büyüme yaşadı. Odağına e-ticareti alan çözümler sunan bir girişim olarak hizmet veren Salsify, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Salsify tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, F serisi yatırım turunda 200 milyon dolar yatırım aldı.

200 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Salsify girişiminin değerlemesinin 2 milyar dolara ulaştığını da ekleyelim. Salsify'ın F serisi yatırım turu, TPG liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna, Texas Pacific Group'un haricinde ise Permira’nın Growth Opportunities Fund'ı, Neuberger Berman Funds ve Cap Table Coalition da katıldı.

Alınan 200 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Salsify girişiminin bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı ise 450 milyon doları aştı. Hatırlatmak gerekirse Salsify, en son 2020 yılının Eylül ayında Warburg Pincus liderliğinde 155 milyon dolar yatırım almıştı.

2012 yılında Jason Purcell, Jeremy Redburn ve Rob Gonzalez tarafından Boston'da kurulan Salsify, temelinde e-ticaret yapan firmalar için bir yazılım sunuyor. Salsify'ın sunduğu yazılım içinde envanterler kontrolleri ve ürün bilgilerine erişim gibi özellikler yer alıyor.

Finansal durumu ile ilgili açıklamalarda da bulunan Salsify'ın 2021 yılı içinde 110 milyon dolar kalıcı gelir (ARR: Annual Recurring Revenue) elde ettiğini de ekleyelim. 1200'ü aşkın müşteriye sahip olan Salsify girişiminin müşterileri arasında Coca-Cola, Libbey, KraftHeinz, Columbia ve Mars gibi önemli markalar da yer alıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.