KOBİ’lere e-ticaret ve e-ihracat çözümleri sunan ikas, 3,5 milyon dolar yatırım aldı

ikas'ın 3,5 milyon dolarlık tohum yatırım turuna 500 Global, Revo Capital, OYAK Yatırım, Finberg, global yatırımcılar ve şirketin eski yatırımcıları arasında bulunan QNBEYOND Ventures ve Birleşik Ödeme CEO’su İlker Sözdinler de katıldı.
KOBİ’lere e-ticaret ve e-ihracat çözümleri sunan ikas, 3,5 milyon dolar yatırım aldı

KOBİ’lere e-ticaret ve e-ihracat çözümleri sağlayan bir girişim olarak karşımıza çıkan ikas'ı ilk olarak 2019 yılının Şubat ayında sizlere aktarmıştık. 2021 yılının Kasım ayında ise Revo Capital'ın "Revo Fund II" fonu liderliğinde yatırım alan ikas, yeni bir tohum yatırım aldı.

ikas tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 3,5 milyon dolar yatırım aldı. ikas'ın 3,5 milyon dolarlık tohum yatırım turuna 500 Global, Revo Capital, OYAK Yatırım, Finberg, global yatırımcılar ve şirketin eski yatırımcıları arasında bulunan QNBEYOND Ventures ve Birleşik Ödeme CEO’su İlker Sözdinler de katıldı.

ikas tarafından aktarılan bilgilere göre alınan 3,5 milyon dolarlık yeni yatırım, girişimin Türkiye ve yurt dışındaki büyümesini hızlandırmanın yanı sıra yıl sonuna kadar Avrupa’da 2 yeni ülkeye daha açılmak için kullanılacak.

2018 yılında Mustafa Namoğlu, Ömercan Çelikler, Tugay Karaçay ve Umut Ozan Yıldırım tarafından Ankara’da kurulan ikas, Avrupa’da Shopify, WooCommerce ve Wix gibi firmalar ile rekabet ediyor.

Geliştirdikleri ışık hızındaki e-ticaret altyapısı sayesinde müşterilerinin, hem dönüşüm oranlarını artırdığını hem de SEO konusunda ciddi bir avantaja sahip olduklarını dile getiren ikas kurucu ortağı ve CEO’su Mustafa Namoğlu, bununla beraber pazar yeri entegrasyonları, gelişmiş e-ihracat özellikleri, uygun fiyatı kargo anlaşmaları ile KOBİ’lere tasarruf sağlarken aynı zamanda işlerini büyütmelerine de yardımcı olduklarını paylaştı.

Türkiye, Almanya ve İngiltere ofisleri ile birlikte 10 ülkede binlerce müşteriye hizmet sağlayan ikas’ın 2030 yılına kadar Avrupa’daki en önemli 3 e-ticaret altyapı firmasından biri olmayı hedeflediğini de paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.