Bağımlılık tedavisine odaklanan Eleanor Health, General Catalyst liderliğinde 50 milyon dolar yatırım aldı

2019 yılında kurulan girişim, madde kullanım bozukluğu olan kişilere yüz yüze ve sanal psikiyatri terapi platformu sunuyor. Bundan etkilenen bireyleri ilaç destekli tedaviyle destekliyor
Bağımlılık tedavisine odaklanan  Eleanor Health, General Catalyst liderliğinde 50 milyon dolar yatırım aldı

Yeşil Ay'ın internet sitesinde bağımlılık; kişinin kullandığı bir madde, alkol, nesne veya yaptığı bir davranış (eylem) üzerinde kontrolünü kaybetmesi olarak tanımlanıyor. Bir beyin hastalığı olarak kategorilendiren hastalık, en büyük sağlık sorunlarından biri olarak kabul ediliyor. Covid-19 salgının da etkisiyle özellikle son 20 yılda bağımlı kişi sayısının arttığı biliniyor. 

Bugün edindiğimiz bilgilere göre; bağımlılık tedavisine odaklanan Eleanor Health, General Catalyst liderliğinde 50 milyon dolar yatırım aldı. Yatırımcılar arasında Warburg Pincus, Town Hall Ventures, Northpond Ventures ve Rethink Impact yer aldı. ABD merkezli şirketin toplam yatırım miktarı 82 milyon dolara çıktı. Yeni gelen yatırım yeni pazarlara açılmak için kullanılacak. 

2019 yılında kurulan girişim, madde kullanım bozukluğu olan kişilere yüz yüze ve sanal psikiyatri terapi platformu sunuyor. Bundan etkilenen bireyleri ilaç destekli tedaviyle destekliyor. Corbin Petro, David Whelan, Nzinga Harrison, Srishti Mirchandani, Trevor Price tarafından kurulan Eleanor Health, şu anda Louisiana, Massachusetts, New Jersey, Kuzey Karolina, Ohio ve Washington'da faaliyet gösteriyor.

Şirketin CEO'su ve kurucu ortağı Corbin Petro yaptığı açıklamada ruh sağlığının ve bağımlılığın en büyük sağlık sorunlarından biri olduğunu belirtti. Bu kategoride yeterli ve doğru tedaviye ulaşmanın önemli olduğunu söyledi.

Geçen hafta ruh ve davranış sağlığı hastalıklarına odaklanan Eleos Health20 milyon dolar yatırım almıştı. Yeni yatırım turu, F-Prime Capital ve Eight Roads Ventures liderliğinde aMoon Fund, lool girişimler ve Arkin Holdings'in katılımıyla gerçekleşmişti. Yeni yatırımın nasıl kullanılacağına dair bir açıklama yapılmadı.

Bu yatırım, bir yıl önce duyurdukları 6 milyon dolarlık tohum yatırımdan sonra geldi. ABD merkezli şirketin toplam yatırım miktarı 28 milyon dolara çıktı. 2019 yılında kurulan şirket, ruh ve davranış sağlığı hastalıklarını analiz etmeye yardımcı olmak için ses bazlı araç geliştirdiğini açıklamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.