WWDC 2022'de tanıtılacak olan iOS 16 ve watchOS 9, önemli yenilikler sunabilir

Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile tanınan Bloomberg'ten Mark Gurman, WWDC 2022'de tanıtılacak olan iOS 16, watchOS 9 ve iPadOS 16 ile ilgili yeni bilgiler paylaştı.
WWDC 2022'de tanıtılacak olan iOS 16 ve watchOS 9, önemli yenilikler sunabilir

Apple'ın her yıl düzenlediği Dünya Geliştiriciler Konferansı'nın (WWDC) bu yıl 6 Haziran ve 10 Haziran tarihleri ​​arasında gerçekleşeceğini geçtiğimiz hafta sizlere aktarmıştık. Yazılım odaklı olarak gerçekleşecek WWDC 2022'de Apple'ın işletim sistemlerinin yeni versiyonları karşımıza çıkacak.

Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile tanınan Bloomberg'ten Mark Gurman, WWDC 2022'de tanıtılacak olan iOS 16, watchOS 9 ve iPadOS 16 ile ilgili yeni bilgiler paylaştı. Gurman'a göre iOS ve watchOS yeni versiyonları ile önemli değişiklikler sunacak.

Gurman tarafından aktarılan bilgilere göre iOS 16 işletim sistemi, özellikle sağlık takibi ve bildirimler konusunda yeni özelliklere sahip olacak. iOS işletim sisteminin genel tasarımının iOS 7'den beri büyük bir değişiklik yaşamadığını hatırlatalım. Gurman'a göre işletim sisteminin arayüz tasarımı iOS 16 ile birlikte de uzun zamandır beklenen büyük değişimi yaşamayacak.

iPadOS ile ilgili açıklamalarda da bulunan Gurman, multitasking yani çoklu görev özelliğinin yenileneceğini belirtti. Hatırlatmak gerekirse iPadOS 15 ile birlikte iPad'ler için daha kullanışlı bir multitasking deneyimi sunulmuştu. iPadOS 16 ile birlikte bu multitasking deneyiminin daha da gelişmesi bekleniyor.

Gelelim büyük değişimin yaşanacağı bir diğer platform olan watchOS 9'a. Gurman'ın paylaştığı bilgilere göre watchOS 9 ile birlikte Apple Watch modellerinin aktivite ve sağlık takibi özelliklerinde büyük değişimler yaşanacak. Apple Watch ailesi için oldukça önemli bir yıl olduğunu dile getiren Gurman, bu yıl 3 yeni Apple Watch modelinin tanıtılmasını beklediğini da açıkladı.

Her yıl olduğu gibi, 6 Haziran 2022 tarihinde WWDC etkinliğini sizlere canlı bloglama ile aktaracağız. 6 Haziran'da görüşmek üzere!

İşCep’ten İş Bankası müşterisi olun
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.