Türkiye'deki elektrikli scooter ve mikromobilite pazarının oyuncuları ve fiyatları

Yaklaşık 2 yılın ardından elektrikli scooter kiralama ve mikromobilite pazarındaki oyuncuları tekrar inceliyoruz.
Türkiye'deki elektrikli scooter ve mikromobilite pazarının oyuncuları ve fiyatları

2019 yılının Martı markası ile ülkemizdeki serüvenine başlayan elektrikli scooter kiralama ve mikromobilite pazarı, her geçen gün büyümeye devam ediyor. 2020 yılının Mart ayında Türkiye'deki elektrikli scooter kiralama girişimlerine yakından baktığımız bir haberi sizlerle paylaşmıştık.

Yaklaşık 2 yılın ardından elektrikli scooter kiralama ve mikromobilite pazarındaki oyuncuları tekrar inceliyoruz. 2 yıllık süre zarfında listemizde çeşitli değişiklikler yaşandığını da belirtelim. Pazarda yer alan oyuncular, hem yeni oyuncuların gelmesi hem de gerçekleşen satın almalar ile değişti.

Martı'nın hizmete girmesi ile başlayan Türkiye'nin elektrikli scooter kiralama yolculuğu, pazara eklenen pek çok yeni oyuncu ile birlikte hız kaybetmeden yoluna devam ediyor. 2019 yılında ender sayılabilecek elektrikli scooter kullanımı bugünlerde milyonlarca kişiye ulaşmış durumda.

Özellikle İstanbul'da kafanızı çevirdiğiniz herhangi bir noktada direğe veya ağaca bağlı bir elektrikli scooter görmeniz oldukça olası. Ülkemizdeki mikromobilite pazarında yer alan önemli oyuncuların fiyat ve sunduğu ürünler ile ilgili detayları aşağıda bulabilirsiniz.

Martı'nın modelleri ve fiyatları

Yukarıda da belirttiğimiz üzere ülkemizde hizmet vermeye başlayan ilk elektrikli scooter kiralama girişimi olan Martı, şu an 3 farklı modele sahip. Yolculuğuna elektrikli scooterlar ile başlayan Martı, elektrikli scooterın yanı sıra kullanıcılarına elektrikli bisiklet benzeri bir ürün ve elektrikli Moped de sunuyor.

Martı'nın mobil uygulamasında yer alan bilgilere göre Martı elektrikli scooterların açılış ücreti 1,99, dakika başına ücreti ise 1,49 TL. Scooter modeli ile aynı açılış ücretine sahip olan elektrikli bisiklet modelinin dakika başına ücreti 2,49 TL. Şu an için açılış için herhangi bir ücret talep etmeyen Martı Moped'in dakika başına ücretinin ise 2,99 TL olduğunu da ekleyelim. Martı Moped, B sınıfı da dahil olmak üzere herhangi bir ehliyet ile birlikte kullanılabiliyor. Oldukça büyük bir filo ile hizmet veren Martı uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz.

Binbin'in açılış ücreti ve dakika ücreti

İlk etapta İstanbul Havalimanı ve üniversite kampüslerinde hizmet vermeye başlayan Binbin, şu an ise ülkemizin pek çok noktasında aktif olarak kullanılabiliyor. Pazarın önemli oyuncuları arasında yer alan Binbin'in açılışı ücreti 1,99, dakika başına ücreti ise 1,29 TL. Binbin'in 10'dan fazla şehirde kullanılabildiğini de paylaşalım. Dilerseniz BinBin - Elektrikli Scooter Kiralama uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz. 

HOP!'un dakika ücreti ve fiyatı

Ankara merkezli bir elektrikli scooter paylaşım girişimi olarak 2019 yılının son günlerinde karşımıza çıkan HOP!, geçtiğimiz dönemlerde İstanbul'da da kullanıma sunuldu. HOP!'un 2022 yılının Nisan ayı için açılış ücreti 1,99, dakika başına ücreti ise 1,29 TL. Dilerseniz HOP! girişiminin mobil uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz. 2020 yılında HOP! kurucu ortaklarından Yiğit Kipman ile Webrazzi ofisinde gerçekleştirdiğimiz keyifli röportaja da buradan ulaşabilirsiniz. 

LINK'in açılış ücreti ve dakika fiyatı

Yurt dışında oldukça popüler olan elektrikli scooter kiralama çözümü Superpedestrian'ın, LINK markası ile İstanbul'da hizmet vermeye başladığını geçtiğimiz Aralık ayında sizlere aktarmıştık. Pazarın önemli oyuncuları arasında yer alan LINK, İstanbul, İzmir ve Ankara'da aktif olarak hizmet sunuyor. LINK scooter 1,99 TL açılış ücretine ve dakika başına ücreti 1,59 TL ücrete sahip. Dilerseniz LINK uygulamasını iOS için buradan, Android için ise buradan indirebilirsiniz.

Palm by Fenix

İlk etapta üniversite kampüslerinde hizmet veren elektrikli scooter paylaşım girişimi olarak karşımıza çıkan Palm'ı 2019 yılının Temmuz ayında sizlere aktarmıştık. Sonrasında kampüs dışında da hizmet vermeye başlayan Palm, Ağustos ayında ise Dubai merkezli Fenix tarafından 5 milyon dolar karşılığında satın alındı.

Palm'ı da bünyesine katarak ülkemizde hizmet vermeye başlayan Palm by Fenix, şu an için Avrupa Yakası'nda hizmet veriyor. Diğer uygulamalardan farklı olarak açılış ücreti talep etmeyen Fenix'in dakika başına ücreti ise 1,5 TL. Dilerseniz Palm by Fenix uygulamasını iOS için buradan, Android için ise buradan indirebilirsiniz.

Go Sharing

Elektrikli moped kiralama girişimi GO Sharing'in Türkiye'de hizmet vermeye başladığını geçtiğimiz Ekim ayında sizlere aktarmıştık. Listemizdeki diğer markalardan farklı olarak sadece elektrikli moped kiralamaya odaklanan Go Sharing, tıpkı Fenix gibi Avrupa Yakası'nda hizmet veriyor. 5,99 TL açılış ücretine sahip olan elektrikli mopedlerin dakika başına ücreti ise 2,99 TL. Dilerseniz Go Sharing uygulamasını iOS için buradan, Android için ise buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.