İstanbul, Ankara ve İzmir'de kullanıma sunulan LINK, 4 binden fazla elektrikli scooter ile hizmet veriyor

LINK'in İstanbul ile ilgili planlarını Superpedestrian küresel pazar geliştirme, strateji ve politikadan sorumlu başkan yardımcısı Haya Verwoord Douidri ile konuştuk.
İstanbul, Ankara ve İzmir'de kullanıma sunulan LINK, 4 binden fazla elektrikli scooter ile hizmet veriyor

Elektrikli scooter kiralama çözümü LINK'in İstanbul'da hizmet vermeye başladığını geçtiğimiz yılın Aralık ayında sizlere aktarmıştık. 2012 yılında Assaf Biderman tarafından ABD'de kurulan Superpedestrian firmasının elektrikli scooter kiralama çözümü olan LINK'in İstanbul ve Türkiye ile ilgili planlarını Superpedestrian küresel pazar geliştirme, strateji ve politikadan sorumlu başkan yardımcısı Haya Verwoord Douidri ile konuştuk.

Douidri tarafından bizimle paylaşılan bilgilere göre LINK, şu an için İstanbul'un 12 semtinde aktif olarak hizmet veriyor. LINK'in Ankara'da Altındağ, Çankaya, Keçiören ve Yenimahalle olmak üzere dört ilçede, İzmir'de ise Karşıyaka, Bornova Balçova, Bayraklı ve Konak olmak üzere beş ilçede faaliyet gösterdiğini de ekleyelim. Dünya geneline baktığımızda ise Superpedestrian'ın toplamda 10 ülkede ve 55 şehirde hizmet verdiğini görüyoruz.

Türkiye'de ek lokasyonlar düşünmeden önce, başarılı ve sürdürülebilir bir operasyon oluşturmak için mevcut üç farklı şehir yönetimi ile yakın bir şekilde çalışmayı dört gözle beklediklerini belirten Douidri, İstanbul'da 2 bin 500, İzmir'de 900 ve Ankara'da ise 800 LINK elektrikli scooterını kademeli olarak sahaya sürdüklerini paylaştı.

Superpedestrian'ın önümüzdeki aylarda gelen talebe göre mümkün olduğunca çok sayıda şehir sakinine ulaşmak için filosuna daha fazla scooter eklemeyi düşündüğünü de belirtelim. Paylaşımlı mikromobilitenin Türkiye’de parlak bir geleceği olduğuna inandıklarını paylaşan Douidri, bu nedenle dünyanın en akıllı ve en güvenli e-scooter'ı LINK'i Türkiye halkı ile tanıştırmaktan büyük heyecan duyduklarını da sözlerine ekledi.

Türkiye halkının LINK elektrikli scooterlarını başka ülkelerdeki sürücüleri kadar çok seveceğine inandıklarını da belirten Douidri, şu ana kadar Türkiye gerçekleşen sürüşler ile ilgili bilgi vermese de rekabetçi pazarlarda bile genellikle operasyonun ilk birkaç haftasında yüz binlerce sürüş kaydettiklerini paylaştı.

Trafik yoğunluğunu azaltmak, hava kalitesini iyileştirmek ve iklim değişikliğiyle mücadeleye destek olmak için, kısa araba yolculuklarına bir alternatif sunarak Türkiye şehirleri ve topluluklarıyla birlikte çalışmayı dört gözle beklediklerini de sözlerine ekleyen Douidri, aynı zamanda, tam zamanlı çalışanları istihdam ederek ve Türkiye’deki çeşitli işletmelerle yakın ilişkiler geliştirerek yerel ekonomiye katkı sağlamayı önemsediklerini de dile getirdi. Dilerseniz LINK uygulamasını iOS için buradan, Android için ise buradan indirebilirsiniz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.