Snapchat, artırılmış gerçeklik ile kullanıcılarına işaret dilini öğretiyor

ASL Alphabet Lens, kullanıcıların adını işaret dili ile yazmasına, Amerikan İşaret Dili alfabesi konusunda pratik yapmasına yardımcı oluyor.
Snapchat, artırılmış gerçeklik ile kullanıcılarına işaret dilini öğretiyor

Gelişen teknoloji hayatın her alanında bizleri şaşırtmaya, aynı zamanda doğru kullanıldığı takdirde hayatlarımızı kolaylaştırmaya devam ediyor. Bunun son örneklerinden birini geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaşmıştık. Bilim insanları, belirli ortamların, durumların ve etkileşimlerin yoğun korku ve sıkıntıya neden olabileceği kişilere yardım etmek için sanal gerçeklik (VR) sistemi tasarlamış ve bu yöntemle agorafobisi olanların rahatsızlığı yenmeleri üzerine çalışmalar yapılmıştı. Buna benzer sayılabilecek bir haber de Snapchat'ten geldi.

Snapchat, Amerikan İşaret Dilini (ASL) öğrenmenize yardımcı olabilecek yeni bir Snapchat lensini piyasaya sürdü. Bunu kapsamda işaret dilini çevirebilen teknoloji geliştiren bir şirket olarak faaliyet gösteren SignAll ile iş birliği yaptı. Bu noktada işaret dilinin ülkelere göre değişiklik gösterdiğini hatırlatmakta fayda var. Yani Snap bu noktada sadece Amerikan İşaret Dili odağında çalışmalar yapıyor. 

ASL Alphabet Lens, kullanıcıların adını işaret dili ile yazmasına, Amerikan İşaret Dili alfabesi konusunda pratik yapmasına yardımcı oluyor. Lens ile yeni becerileri teste tabi tutan oyunlar da oynanabiliyor.

Eğer telefonunuzda Snapchat uygulaması bulunuyorsa ister iOS isterseniz Android kullanıcısı olun, söz konusu lensi buradan indirip deneyebiliyorsunuz. Birçok kullanıcı lensin başarılı olduğunu ve Amerikan İşaret Dili ile kendi isimlerini söylemeyi öğrendiklerini belirtiyor. İşitme engelli ekip üyeleri tarafından yönetilen bu özellikle ile Snapchat, kullanıcıların paylaşılan iletişim yoluyla birbirlerine daha yakın hissetmelerine yardımcı olmak istiyor. 

Umarız Snapchat'in bu hamlesi diğer uygulamalara da örnek olur ve başka ülkelerin işaret dillerini de bu şekilde öğrenme fırsatı yakalarız. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.