Mercedes-Benz Türk'ten mobilite girişimlerini desteklemek için fon: Mercedes-Benz Türk Ventures

Mercedes-Benz Türk Ventures ile 2022 yılında Mercedes-Benz Türk’ün toplam Ar-Ge harcamalarının yüzde 2’si Türkiye’nin yenilikçi girişimlerine aktarılacak.
Mercedes-Benz Türk'ten mobilite girişimlerini desteklemek için fon: Mercedes-Benz Türk Ventures

Mercedes-Benz Türk, mobilite dünyasına yön verecek girişimleri desteklemek üzere Mercedes-Benz Türk Ventures fonunu kurdu. Mercedes-Benz Türk Ventures ile 2022 yılında Mercedes-Benz Türk’ün toplam Ar-Ge harcamalarının yüzde 2’si Türkiye’nin yenilikçi girişimlerine aktarılacak. Bu çerçevede ayrıca Mercedes-Benz Türk Ventures x Fark Labs Tekmer Mobilite Hızlandırma ve Yatırım Programı da hayata geçiriliyor.

Mercedes-Benz Türk Ventures, “AR-GE/Tasarım Merkezi Sahibi İşletmelerin Girişimci Firmalara veya Girişim Sermayesi Yatırım Fonlarına Yatırım Yapma Şartı” ile ilgili yeni yasal düzenlemeye uygun olarak kuruldu. Düzenleme, Mercedes-Benz Türk’ün Türkiye’deki girişimlere olan katkısını artırma imkanı tanıyor.

Mercedes-Benz Türk Ventures, gerçek bir değişim yaratacak ve mobilite dünyasını geliştirecek girişimleri aradığını belirtiyor. Türkiye’de kurulu pazara çıkmış veya çıkma aşamasındaki girişimler ile teknoloji geliştirme bölgelerinde kurulu teknopark firmaları ve THS 6 seviyesindeki girişimleri odağına alan Mercedes-Benz Türk Ventures, bu fon ile girişim ekosistemine aktarılacak tutarın şirketin o yıl gerçekleştirdiği Ar-Ge harcamalarına bağlı olarak değişebileceğini söylüyor.

Mercedes-Benz Türk Ventures x Fark Labs Tekmer Hızlandırma ve Yatırım Programı için başvurular 8 Nisan 2022 tarihinde başlayacak, 8 Mayıs 2022 gece yarısına kadar https://www.farklabs.com/mbtventures adresi üzerinden online olarak kabul edilecek. Mayıs ayı sonunda sonuçlanacak ön elemeyi geçen startuplar altı hafta sürecek eğitim ve mentorluk programına katılacaklar. Programı takiben Temmuz ayında gerçekleştirilecek Bootcamp ve Demo Day’in ardından yatırım yapılacak girişimler belirlenecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.