Tıbbi görüntüleme paylaşımına odaklanan PocketHealth 16 milyon dolar yatırım aldı

2016 yılında Toronto merkezli girişim, hastaların tıbbi görüntüleme kayıtlarını yönetmelerine yardım ediyor. Kullanıcı bir görüntü ya da rapor hazır olduğunda, bunları herhangi bir cihazda görüntüleyebiliyor.
Tıbbi görüntüleme paylaşımına odaklanan PocketHealth 16 milyon dolar yatırım aldı

Bilgisayarlı tomografi, magnetik rezonans, mamografi, ultrasonografi gibi tıbbi görüntüler vücudun veya vücut üzerinde bir bölgenin detaylı olarak görülüp, incelenmesi için oldukça önemli. Bunlar sayesinde doktorlar, hastalara doğru tanı koyarak en uygun tedaviye yönlendiriyor. Tıbbi görüntüleme teknikleri hastalık teşhisinde en etkili yollardan biri olarak ön plana çıkıyor. 

Bugün edindiğimiz bilgilere göre tıbbi görüntüleme paylaşım girişimi PocketHealth 16 milyon dolar yatırım aldı. Questa Capital liderliğinde gerçekleşen yeni tur sayesinde şirketin toplam yatırım miktarı 22,4 milyon dolara çıktı. Yeni gelen yatırım İK süreçlerini genişletmek ve yurt dışı açılımı için kullanılacağı açıklandı.

2016 yılında Toronto merkezli girişim, hastaların tıbbi görüntüleme kayıtlarını yönetmelerine yardım ediyor. Kullanıcı bir görüntü ya da rapor hazır olduğunda, bunları herhangi bir cihazda görüntüleyebiliyor. Bunları doktoruyla paylaşabiliyor. Bu bilgilerin gizliliğini ise şifreleme teknolojisiyle koruyor. Rishi Nayyar tarafından kurulan şirket, kullanıcılar yani hastalara bu hizmet ücretsiz veriliyor. 

Bu alana yapılan yatırımlar dikkat çekiyor. PocketHealth, bu alanda faaliyet gösteren ve yatırımcıların yakın markajında olan tek şirket değil. Geçen hafta, yapay zeka destekli görüntüleme girişimi Qure.ai, 40 milyon dolar yatırım almıştı. 2016 yılında Prashant Warier ve Pooja Rao tarafından kurulan Qure.ai, bilgisayarlı tomografi, magnetik rezonans, mamografi, ultrasonografi gibi tıbbi görüntüler üzerine odaklanıyor.

Hastaların tıbbi kayıtlarına erişmesine ve bunları paylaşmasına yardımcı olan PicnicHealth ise iki sene önce 25 milyon dolar yatırım almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.