Yapay zeka destekli görüntüleme girişimi Qure.ai, 40 milyon dolar yatırım aldı

2016 yılında Prashant Warier ve Pooja Rao tarafından kurulan Qure.ai, bilgisayarlı tomografi, magnetik rezonans, mamografi, ultrasonografi gibi tıbbi görüntüler üzerine odaklanıyor.
Yapay zeka destekli görüntüleme girişimi Qure.ai, 40 milyon dolar yatırım aldı

Radyoloji herhangi bir hastalığın teşhis ve tedavisinde kritik bir öneme sahip. Hasta bakımını iyileştirmede kullanılan en güçlü araçların arasında yer alıyor. Yapay zeka teknolojilerinin gelişmesiyle hastalıkların tanı ve teşhisi çok daha hızlandı. Bu alana yapılan yatırımlar da arttı. 

Bugün edindiğimiz bilgilere göre yapay zeka destekli görüntüleme girişimi Qure.ai, 40 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turu, Novo Holdings ve HealthQuad liderliğinde gerçekleşti. Yeni gelen yatırım şirketin yeni ürün geliştirmesi için kullanılacak. Hindistan merkezli Qure,ai'nin toplam yatırım miktarını 60,3 milyon dolara çıktı. 

2016 yılında Prashant Warier ve Pooja Rao tarafından kurulan Qure.ai, bilgisayarlı tomografi, magnetik rezonans, mamografi, ultrasonografi gibi tıbbi görüntüler üzerine odaklanıyor. Geliştirdiği teknoloji, tıbbi görüntülemeden elde edilen sonuçları bir dakikadan daha kısa sürede okuyup, yorumluyor.

Böylece teşhis aşamasının süresi kısalıyor. Tıbbi müdahale önceliklerinin hızlı belirlenmesini sağlıyor. Bununla amaç, sağlık hizmetini adil, sürdürülebilir ve kaliteli hale getirmek. Şirketin hedefi, ABD ve Avrupa pazarlarında varlığını daha da güçlendirmeyi hedefliyor. 

Geçen Kasım ayında yapay zeka destekli sağlık girişimi Notable, ICONIQ Growth tarafından yönetilen B Serisi yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım almıştı. Tura Greylock, Oak HC/FT ve F-Prime da katıldı. Yeni yatırım sonrasında şirketin değerlemesi ise 600 milyon dolara ulaşmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.