Teletıp alanına odaklanan Avi Medical, 50 milyon Euro yatırım aldı

Kullanıcılara kendi medikal durumlarını  izlemelerine olanak tanıyan bir mobil uygulamayla hizmet veriyor. Uygulama kullanıcıların tıbbi verilerini sağlık kuruluşlarıyla paylaşma imkanı sağlıyor.
Teletıp alanına odaklanan Avi Medical, 50 milyon Euro yatırım aldı

Özellikle Covid-19 salgıno döneminde rutin kontrollerin aksaması, muayenehanelerin hasta kabulüne ara vermesi nedeniyle teletıp yani uzaktan hasta takibi yapan uygulamaları dünya geneline yayıldı. Geçen sene Avrupa'da bu şirketlere yapılan toplam yatırımın bedeli 2,3 milyar Euro'ya ulaştı.

Bugün edindiğimiz bilgilere göre bu alana odaklanan Avi Medical, 50 milyon Euro yatırım aldı. Almanya merkezli girişimin yatırım turu Balderton Capital tarafından yönetildi. B Serisi yatırım turuna  Heal Capital, Addition, Picus Capital, Vorwerk Ventures, Eurazeo ve 3VC'nin katıldı.

Ayrıca UiPath kurucusu Daniel Dines ve Forward Health Kurucusu Adrian Auon katılımcılar arasında yer alması dikkat çekti. Yeni yatırım şirketin Ar-Ge süreçlerini geliştirmek için kullanılacak. 2020 yılında kurulan şirketin toplam yatırım miktarı 101,3 milyon dolara çıktı.  

Avi Medical, insanlara bireysel sağlık yaşam önerileri sunuyor. Kullanıcılara kendi medikal durumlarını  izlemelerine olanak tanıyan bir mobil uygulamayla hizmet veriyor. Uygulama kullanıcıların tıbbi verilerini sağlık kuruluşlarıyla paylaşma imkanı sağlıyor. Bir taraftan hastaların evde ya da yerinde tıbbi bakıma ulaşmasına yardım ediyor. 

Geçen ay 549 milyon dolar yatırım alan uzaktan sağlık platformu Doctolib piyasa değeri 6,4 milyar dolara yükseltmişti.  Bir taraftan uzaktan hasta izleme ve bakım platformu TimeDoc, 48,5 milyon dolar yatırım almıştı. Yatırım turu Aldrich Capital Partners liderliğinde gerçekleştirildi.

Yeni gelen yatırım şirketin iş yapış süreçlerini geliştirmek ve pazarlama faaliyetlerini genişletmek için kullanılacağı açıklanmıştı. ABD merkezli şirketin şimdiye kadar edindiği yatırım miktarı 58,2 milyon dolara çıkmıştı. TimeDoc Health CEO'su Will Boeg, şirketin amacının uzaktan hasta takip sistemlerini kalıcı hale getirmek olduğunu belirtmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.