549 milyon dolar yatırım alan dijital sağlık girişimi Doctolib'in piyasa değeri 6,4 milyar dolara yükseldi

Online tabanlı doktor randevu sistemi hizmeti sunan Doctolib'i şimdiye kadar 60 milyon kişiye ulaştı. 300 bin sağlık çalışanı tarafından kullanılan şirket, Fransa, Almanya ve İtalya'da faaliyet gösteriyor.
549 milyon dolar yatırım alan dijital sağlık girişimi Doctolib'in piyasa değeri 6,4 milyar dolara yükseldi

İnternet tabanlı doktor randevu sistemleri, hastaların ve sağlık çalışanlarının hayatını oldukça kolaylaştırıyor. Özellikle bu alanda hizmet veren platformlar özellikle Covid-19 pandemisinden sonra oldukça değerlendi.

Bugün edindiğimiz bilgilere göre; Fransa merkezli online doktor randevu platformu Doctolib, 549 milyon dolar yatırım aldı. Bpifrance ve General Atlantic de tura katıldı. Yeni gelen yatırım şirketin iş süreçlerini geliştirmek ve operasyon ağını genişletmek için kullanılacak.

Bir taraftan yeni gelen 549 milyon dolarlık yatırımla şirketin piyasa değeri 6,4 milyar dolara yükseldi. Böylece şirket, Fransa'nın en değerli internet şirketi oldu. Ancak şirketin en son yatırım turu Şubat 2020'de gerçekleşmişti. Doctolib, şirket politikası nedeniyle son birkaç senedir bu konuda açıklama yapmayı tercih etmediği biliniyor. Dolayısıyla yeni yatırım turunun kamuoyuyla paylaşması şirket için oldukça önemli bir adım oldu.

Online tabanlı doktor randevu sistemi hizmeti sunan Doctolib'i şimdiye kadar 60 milyon kişiye ulaştı. 300 bin sağlık çalışanı tarafından kullanılan şirket, Fransa, Almanya ve İtalya'da faaliyet gösteriyor. 250 hastane ile çalışan Doctolib, yaptığı satın almalarla dikkat çekiyor. 2018'de aynı alanda faaliyet gösteren MonDocteur’u portföyüne katmıştı.

Şirketin kurucu ortak kadrosu ise oldukça kalabalık olmasıyla dikkat çekiyor. Doctolib; Franck Tetzlaff, Ivan Schneider, Jessy Bernal, Stanislas Niox-Chateau, Steve Abou Rjeily ve Thomas Landais faaliyete geçirdi. Haziran 2020'de Doctolib, Tanker ile yaptığı ortaklık sayesinde kullanıcı bilgilerini uçtan uca şifrelediğini eklediğini duyurmuştu. Şirket, önümüzdeki beş yıl içinde Avrupa'da 30 şehirde daha faaliyet göstermeyi hedefliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.